Keresés
Close this search box.

Kertészet

Franciaországban veszélyeztetik a zöldség-gyümölcs ágazatot a magas energiaárak

A francia Interfel 25 ágazati egyesület közös nyilatkozatában figyelmeztetett az elszálló energiaárak várható veszélyes hatásaira.

A francia gyümölcs- és zöldségágazat szakmaközi ernyőszervezete 25 ágazati szövetség által aláírt nyilatkozatban figyelmeztetett a francia energiapolitika hatásaira, írta a FruitVeb:

“A gáz- és villamosenergia-árak felső korlátozása nélkül vállalataink nagyon nagy része nem lesz képes garantálni a mezőgazdasági és élelmiszerláncok fenntartását. Vállalkozásaink nem tudnak túlélni, ha az energiaárak jelentősen magasabbak, mint európai versenytársainké (több mint 180 €/MWh). Még a kiegészítő mechanizmusok sem mentek elég messzire, vagy csak az ágazat néhány vállalatát védték. Ha ezekkel a torzulásokkal szembesülve sok vállalat nem tudja áthárítani a termelési költségek robbanásszerű növekedését, akkor nem lesz más választásuk, mint racionalizálni termékpalettájukat és/vagy drasztikusan csökkenteni, vagy akár végleg leállítani tevékenységüket” – hangsúlyozza közleményében a 25 szövetség.

agrotrend.hu / FruitVeb

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés