Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Újdonságok

Kiemelkedő dizájn: Red Dot díjjal ismerték el a BASF autóipari felhasználásra szánt színét

A BASF Bevonatok üzletága által tervezett ZENOMENON szín volt az egyetlen autóipari festék, amelyet idén a világ egyik legrangosabb dizájn versenyén, a ’Red Dot Award’-on, a termékdizájn területen díjjal tüntettek ki. A bevonat innovatív technológiája és különleges esztétikája lenyűgözte a Red Dot zsűri szakértőit az „Anyagok és felületek” kategóriában.

  •  Az idei verseny Red Dot díjasai közül ez az egyetlen autóipari bevonat
  • A Bevonatok üzletág terméke innovatív polimer struktúrán alapul
  • Az esztétika, a fenntarthatóság és a funkcionalitás kölcsönhatása lenyűgözte a Red Dot zsűrijét

Forrás: BASF

A ZENOMENON bevonatösszetétele a kaliforniai Cypris Materials együttműködő partner által kifejlesztett polimer szerkezeteken alapul. A klasszikus pigmentek helyett itt speciális, nagy arányban megújuló anyagokat tartalmazó polimer struktúrák alkalmazása valósul meg. Így a szín fenntarthatóbb alternatívát jelent az autóipari bevonatok felületi esztétikája terén. Az eredmény egy olyan egyedi megjelenés, amelyet az önszerveződő réteges struktúrákból származó kaméleon hatású fényvisszaverődés jellemez. Ennek következtében a bevonat felülete csillogó és feltűnő szivárványszínekben játszik. A jövő mobilitását szem előtt tartva ezek a polimerek LIDAR- vagy radarérzékelő rendszerekhez is alkalmasak. „Az, hogy vegyipari vállalatkén termékdizájn területen megnyertünk egy Red Dot díjat,
különösen nagy megtiszteltetés számunkra. A díj kihangsúlyozza a dizájn és technológiai szakértelmünket, valamint megerősíti az autóipari ügyfeleink belénk vetett bizalmát az innovatív megoldások terén” – mondta Mark Gutjahr, a BASF autóipari

A Red Dot dizájn-díjért folyó versenyen minden pályázatot a jó dizájn alábbi négy alapelve alapján értékelnek: a funkció minősége, a vonzerő minősége, a használhatóság minősége és a felelősség minősége. „A ZENOMENON fejlesztése egy rendkívül jövőorientált folyamat. Különösen az esztétika, a fenntarthatóság és a funkcionalitás kölcsönhatása lenyűgöző” – mondta a független Red Dot zsűri. Az összes díjnyertes termék, ideértve a ZENOMENON-nal festett kiállítási tárgyat is, 2025 májusáig lesz megtekinthető a díjazottak kiállításán a Red Dot Design Múzeumban, az UNESCO világörökség részét képező Zollverein területén, a németországi Essenben.

A BASF Bevonatok divíziójáról
A BASF Bevonatok divíziója az innovatív és fenntartható autóipari OEM- és újrafényező bevonatok, dekorációs festékek, valamint a fém-, műanyag- és üvegalapon alkalmazott felületkezelés fejlesztésének, gyártásának és forgalmazásának globális szakértője számos iparágban. Ezt a portfóliót a festékeken túlmutató, innovatív felületekkel új alkalmazásokat lehetővé tevő „Beyond Paint Solutions” megoldások egészítik ki. Korszerű teljesítményt nyújtó megoldásokat hozunk létre, és a teljesítményt, a dizájnt és az új alkalmazásokat a partnereink igényeinek való megfelelés szándékával vezérelve alakítjuk a világ minden táján. A BASF az ügyfelek érdekét szolgálva megosztja az interdiszciplináris és globális csapatok szakértelmét, tudását és erőforrásait, és e célból Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és az ázsiai és csendes-óceáni térségben található telephelyek együttműködésen alapuló hálózatát működteti. A Bevonatok divízió 2023-ban mintegy 4,4 milliárd euró globális árbevételt ért el.

Még az Ön elképzeléseit is felülmúló megoldások! – Bevonatok a BASF-től. Ha többet szeretne megtudni a BASF Bevonatok divíziójáról és annak termékeiről, látogasson el ide: www.basf-coatings.com!

A BASF-ről

Mi a BASF-ben kémiát alkotunk a fenntartható jövőért. A gazdasági sikert környezetvédelemmel és társadalmi felelősségvállalással ötvözzük. A BASF csoport hozzávetőlegesen 112 ezer munkatársa szinte minden iparágban és a világ csaknem minden országában hozzájárul ügyfeleink sikeréhez. Portfóliónk hat szegmensbe sorolható: Vegyi anyagok, Anyagok, Ipari megoldások, Felületi technológiák, Élelmezés és gondozás, valamint Mezőgazdasági megoldások. A BASF 2023-ban 68,9 milliárd euró árbevételt ért el. A BASF részvényeivel a frankfurti értéktőzsdén (BAS) és amerikai letéti jegyként az Amerikai Egyesült Államokban (BASFY) kereskednek. További információkért látogasson el a www.basf.com oldalra!

agrotrend.hu / BASF

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés