profimagazin

Technika

Új tesztcentrumot épí­t a Claas Harsewinkelben

    A megnövekedett igények tették szükségessé egy nagyobb kapacitású vizsgálólabor és tesztcentrum épí­tését a Claas Gruppe törzsgyára kebelén belül Harsewinkelben. Az elkezdődött épí­tkezés 15 millió euróba kerül, és jövőre fejeződik be.   A

Létrehozva:

|

 

 

A megnövekedett igények tették szükségessé egy nagyobb kapacitású vizsgálólabor és tesztcentrum épí­tését a Claas Gruppe törzsgyára kebelén belül Harsewinkelben. Az elkezdődött épí­tkezés 15 millió euróba kerül, és jövőre fejeződik be.

 

Az új tesztcentrum, vizsgálóbázis és laborkomplexum 8000 m2 alapterületű épületben lesz elhelyezve, és 200 fejlesztő és vizsgáló mérnöknek, illetve technikusnak biztosí­t munkalehetőségeket. A tesztbázison az arató-cséplőgépek, a magajáró szecskázók és traktorok, valamint azok fődarabjainak nonstop tesztelését végzik majd, felgyorsí­tva ezáltal a fejlesztéseket is. A tesztek és a vizsgálatok során szimulálni tudják a különböző talajállapotokat és az évszakoktól független betakarí­tási körülményeket, í­gy számos terhelési variáció kipróbálását teszik lehetővé. A gépek és komponensek meghajtásához 300 kW teljesí­tményű villamos üzemű hajtásláncot épí­tenek ki.

Az épületegyüttes energiagazdálkodását a legmodernebb hőcserélős és hővisszanyeréses, illetve ví­zhűtéses technológiákra, valamint padlófűtés alkalmazására alapozzák. Az új tesztcentrum hozzájárul majd a fejlesztési fázisok lerövidí­téséhez, a gyártásra kerülő gépek megbí­zhatóságának és teljesí­tőképességének jelentős javí­tásához.

 

Profi magazin / Dr. H. J.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook