profimagazin

Technika

Tavaly is hozta a formáját a Lemken

2016-ban elsősorban az ekeeladásokban volt növekedés. Az exportárbevételből Nyugat-Európa 28%-kal, Kelet-Európa 33%-kal, Észak-Amerika pedig 6%-kal részesedett. Tavaly a Lemken 12.809 db gépet gyártott, amelynek 36%-a volt eke, 32%-ot tették ki a tarlóművelő eszk

Létrehozva:

|

2016-ban elsősorban az ekeeladásokban volt növekedés.

Az exportárbevételből Nyugat-Európa 28%-kal, Kelet-Európa 33%-kal, Észak-Amerika pedig 6%-kal részesedett.

Tavaly a Lemken 12.809 db gépet gyártott, amelynek 36%-a volt eke, 32%-ot tették ki a tarlóművelő eszközök (tárcsák és szántóföldi kultivátorok stb.), 14%-át a magágykészí­tő gépek, 12%-át a vetőgépek és vetőgép-talajelőkészí­tő kombinációk és 6%-át a permetezőgépek.

Az elmúlt évben a Lemken 1405 dolgozónak adott munkát.

Fotó: lemken.com

Az elmúlt évben a német és a francia piac gyengélkedését elsősorban a kelet-európai piacok (Magyarország, Románia, Bulgária) kompenzálták, valamint jól alakultak az eladásaik Kanadában és Kí­nában is. Ez utóbbiak bekerültek a Lemken legjobb TOP 10 piacai közé. Kí­nai összeszerelő üzemükben az elmúlt három évben jelentősen nőtt a termelés.

Az elmúlt évben a Lemken 16 millió eurót fordí­tott beruházásokra és fejlesztésekre. 2017-ben hasonló eredményekre számí­tanak. Az idei év újdonsága lesz a Lemken magajáró permetező, amelyet a Brí¤ntigam céggel közösen fejlesztenek.

agrotrend.hu / Dr. Hajdú József

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook