profimagazin

Technika

Talajlazí­tás nem mindennapi géppárossal! videó

  A Terra-Coop Kft. egyik Szentes melletti területén is megkezdte az altalajlazí­tást 50-60 cm mélységben! tudósí­totta Demeter Péter olvasónk a Profi magazint. Videójában az is látszik, hogy az igen kemény talaj bizonyos részeken még a géppark legerősebb tagját is megiz

Létrehozva:

|

 

A Terra-Coop Kft. egyik Szentes melletti területén is megkezdte az altalajlazí­tást 50-60 cm mélységben! tudósí­totta Demeter Péter olvasónk a Profi magazint. Videójában az is látszik, hogy az igen kemény talaj bizonyos részeken még a géppark legerősebb tagját is megizzasztotta. A 9 késes Vogel-Noot tí­pusú altalajlazí­tó számos nyí­rócsavart elfogyasztott a műszak alatt.

A lazí­tási munkálatokat két erőgép végezte: az egyik az egy CASE IH Quadtrac 620 tí­pusú, 692 lóerős, 28 tonnás összsúllyal rendelkező gumihevederes traktor volt. A másik pedig egy CAT Challenger MT865C tí­pusú, 525 lóerős, 20 tonnás, szintén gumihevederes gép.

A nagy meleg ellenére is kellő volt a gépek hűtése, 82 és 87 fok között járt. Az erősen taposott részeken csak lépésben tudták a gépek felszaggatni a talajt, a normál részeken 8-9 km/h volt a munkatempó.

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook