profimagazin

Technika

Steketee IC automata kapálógép – videó

  A belga gyártmányú Steketee IC egy automata kapálógép, amely kamera által készí­tett képek segí­tségével határozza meg a termesztett növények helyét, í­gy képes pontosan és gyorsan elvégezni a kapálást körülöttük úgy, hogy hidraulikus eltolással jobbra vagy balra

Létrehozva:

|

 

A belga gyártmányú Steketee IC egy automata kapálógép, amely kamera által készí­tett képek segí­tségével határozza meg a termesztett növények helyét, í­gy képes pontosan és gyorsan elvégezni a kapálást körülöttük úgy, hogy hidraulikus eltolással jobbra vagy balra akár 15 cm-t automatikusan korrigál. Az IC minden olyan zöld növény kapálását képes elvégezni, amelyet sorba ültettek.

A sorok és a tövek közötti megfelelő minőségű kapálás érdekében kapapengék és ujjak széles választéka áll rendelkezésre, mint például talajművelő ujjak, rugós gyomlálók, ujjas gyomlálók, fésűs boronák, stb. Lehetőség van sor- vagy akár növényspecifikus- permetező felszerelésére is. További előnye, hogy a kapálás közben készí­tett digitális felvételek felhasználhatók a növények megszámolására, az általuk borí­tott zöldfelület mérésére, vagy a levelek elszí­neződésének meghatározására. Moduláris felépí­tése lehetővé teszi a munkaszélesség 1,58 méter közötti állí­tását és a nagyobb szállí­tási távolságokat. A gép teljes tömege nagyon kis nyomást fejt ki a traktor kerekeire a minimális talajtömörí­tő hatás érdekében.

A gép minden automatikus funkcióját egy nagy teljesí­tményű szoftver vezérli, ami úgy van konfigurálva, hogy könnyen lehet kiegészí­tő programokkal bőví­teni. A gép üzemeltetése egy jól látható gombokat és szimbólumokat megjelení­tő érintőképernyőn keresztül történik. Távolról, akár tabletről vagy okostelefonról is üzemeltethető.

 

Műszaki adatok:

Munkaszélesség 1,5 8 méter

Tömeg 7502000 kg

Hidraulikus átfolyás 15 l/perc

Hidraulikus nyomás min. 100 bar

Feszültség 12V DC

Áramerősség 30A

Minimális sortávolság 25 cm

Minimális tőtávolság 10 cm

Maximális munkasebesség 5km/h

Kapapenge reakcióideje 50 ms

Kapapenge teljesí­tménye 4 tő/mp

Kapapenge nyí­lása 620 cm

Kapapenge – növény távolsága Állí­tható

További információ www.auditker.hu

Ez a gép akció közben is megtekinthető lesz a NAK Szántóföldi napokon, május 31-június 1-jén, Mezőfalván.

Hirdetés

Fókuszban

Facebook