profimagazin

Technika

Rekord a mezőgazdasági gépek finanszí­rozásában

Az elmúlt öt év legjobb eredményét érte el a lí­zingpiac: az első félévben 279,4 milliárd forintra, 19 százalékkal nőtt az új finanszí­rozott összeg az egy évvel korábbihoz képest. Szintén két számjegyű, 16 százalékos volt a mezőgazdasági gépek finanszí­rozására szol

Létrehozva:

|


Az elmúlt öt év legjobb eredményét érte el a lí­zingpiac: az első félévben 279,4 milliárd forintra, 19 százalékkal nőtt az új finanszí­rozott összeg az egy évvel korábbihoz képest. Szintén két számjegyű, 16 százalékos volt a mezőgazdasági gépek finanszí­rozására szolgáló összeg emelkedése, amely ezzel 35,2 milliárd forintra nőtt.

 

Fotó: Profi magazin

A személyautókra és kisteherautókra megfinanszí­rozott összeg 20 százalékkal 85 milliárd forintra nőtt, a magánszemélyek autóvásárlásainál a finanszí­rozott összeg 72 százalékkal, 7,7 milliárd forinttal emelkedett. A nehézgépjárművek esetében 80,8 milliárd forintot tett ki a finanszí­rozott összeg, 18 százalékkal 12,5 milliárd forinttal többet a 2016 első félévinél, amelyből 10,5 milliárd forint még a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjához volt köthető.
Az eszközfinanszí­rozásban jellemzően a különböző gépekre nyújtott összeg 22 százalékkal, 77 milliárd forintra nőtt az első félévben.

Profi magazin / MTI

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook