profimagazin

Technika

Rázás helyett rotáció egy csúcshibridkombájn tesztje

  A Massey Ferguson a Delta 9380-as modellben alkalmazott hibridtechnikával fontos lépést tett a nagyobb cséplési teljesí­tmény irányába. A Profi magazin gyakorlati tesztje során a Massey Ferguson kombájnflottájának csúcsmodelljével tapasztalhattuk meg, milyen különbséget je

Létrehozva:

|

 

A Massey Ferguson a Delta 9380-as modellben alkalmazott hibridtechnikával fontos lépést tett a nagyobb cséplési teljesí­tmény irányába. A Profi magazin gyakorlati tesztje során a Massey Ferguson kombájnflottájának csúcsmodelljével tapasztalhattuk meg, milyen különbséget jelent a rotáció a rázás helyett.

A repce esetében mért közel 20t/h, a búzánál akár 47 t/h szemteljesí­tmény a csaknem 500 lóerős kombájn esetében nagyon megfelelő. Nem utolsósorban a 9,20 m szélességű Super-Flow vágóasztal, valamint a gumihevederes futómű miatt a kombájn üres tömege több mint 25 t.

 

Fotók: Massey Ferguson

A vezérlés és a vezetőfülke néhány részletétől eltekintve nem sok kivetnivalót találtunk a kombájnon. Nedves körülmények között azonban kétszer előfordult, hogy a gépet lefullasztottuk, ami a Massey Ferguson szerint az általunk beállí­tott túl alacsony rotorfordulatszámra vezethető vissza.

Érdekelnek a tapasztalataink? Minden részletre fény derül a Profi magazin legfrissebb számában!

A Profi magazin előfizetése ITT!

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook