profimagazin

Technika

Mindent visz ez az orosz óriás!

,,Akár több tankot is képes magával cipelni ez a 25 tonnás orosz behemót, mely a második legerősebb a világon. A cseppet sem hangzatos nevű MZKT-74135-öst egy célra épí­tették, mégpedig, hogy a lehető legtöbb tankot vagy más nehéz páncélozott járművet tudja elszállí­ta

Létrehozva:

|

,,Akár több tankot is képes magával cipelni ez a 25 tonnás orosz behemót, mely a második legerősebb a világon.

A cseppet sem hangzatos nevű MZKT-74135-öst egy célra épí­tették, mégpedig, hogy a lehető legtöbb tankot vagy más nehéz páncélozott járművet tudja elszállí­tani egyik helyről a másikra. Az oroszok alkották közel 20 éve és még mindig a második legerősebb ilyen jármű ebben a csöppnyi szegmensben.

Mivel az Egyesült Arab Emirátusok tenderjére készí­tették ezért fontos volt, hogy hosszú távon is megfeleljen szállí­tásra, í­gy kabinjában a vezető mellett 8 utas is helyet foglalhat, a fáradtabbak kedvéért pedig két fekvőhely is kialakí­tható a fedélzeten.


A hatalmas, 25 tonnás vontató hossza közel 11 méter, szélessége bő 3 méter, magassága pedig alulról karcolja a 4 métert. Ehhez már irgalmatlanul nagy motorra van szükség, amit a Mercedes szállí­tott hozzá, a 22 literes lökettérfogatú turbódí­zel 796 lóerős teljesí­tményű, amihez Allison váltó csatlakozik hat előremeneti és 2 hátrameneti fokozattal. A legnagyobb sebessége 82 km/óra, cserébe viszont tisztes, 600 kilométeres hatótávja van.”

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook