profimagazin

Technika

Jövőre itt a dobos kaszák új generációja

  A világszerte elismert tárcsás kaszák mellett a gazdák a dobos kaszákat is soha nem látott mértékben elkezdték keresni  A CLAAS a CORTO sorozat robusztus front- és hátsó kaszáit teljesen átdolgozta, és olyan technológiai innovációkat nyújt, melyek még nagyon nehéz k

Létrehozva:

|

 

A világszerte elismert tárcsás kaszák mellett a gazdák a dobos kaszákat is soha nem látott mértékben elkezdték keresni  A CLAAS a CORTO sorozat robusztus front- és hátsó kaszáit teljesen átdolgozta, és olyan technológiai innovációkat nyújt, melyek még nagyon nehéz körülmények között is meggyőző teljesí­tményt, kényelmet és hosszú élettartamot garantálnak.

 

Minderről az Axiál tájékoztatta a Profi magazint. Vegyük sorra az új megoldásokat!

 

ÚJ FRONTKASZÁK

Tiszta vágás és tarlóvédelem a három dimenziós talajkövetésnek köszönhetően

Az új CORTO 285 F és a 310 F frontkaszák 2,82, illetve 305 méter munkaszélességgel ideálisak a standard feladatokhoz, mint például nyers takarmány rendképzéséhez felszedő kocsi elé. Kompakt felépí­tésének és különlegesen stabil konstrukciójának köszönhetően alkalmasak nehéz munkákra lejtőkön, vagy nehéz munkakörülmények és magas növénykultúrák esetén. A tiszta vágást és a tarlóvédelmet biztosí­tja a háromdimenziós talajkövetés, amely mindkét kasza alapfelszereltségéhez tartozik.

 

Fotók: axial.hu

Kényelmes alkalmazkodás a rendszélességhez

A megújí­tott dizájn mellett az új CORTO 285 F és a CORTO 310 F modellek kényelmes kezelhetőségükkel tűnnek ki. Így a rendterelő lemezek egyszerűsí­tett beállí­tása miatt a rendszélességhez is nagyon könnyű alkalmazkodni. Az opcióban rendelhető második pár rendformázó tárcsa használatával különösen keskeny rendeket képezhetünk, például keskeny nyomtávú traktorokhoz. A terményáramot is optimalizálták mindkét modellen. További újdonság a rugalmas gumi ütközésvédelem, ami megakadályozza a nagyobb károk keletkezését akadályba ütközésnél.

A CORTO 3200 F-et, a frontkaszák topmodelljét is optimalizálták. Ez, a többi felsorolt új funkciókon kí­vül még új dizájnt kapott, s a terményáramot is feljaví­tották.

 

Az ACTIVE FLOAT óvja a kaszaegységet és a tarlót

A DISCO kaszákból már ismert ACTIVE FLOAT tehermentesí­tő rendszer mostantól kí­vánságra elérhető minden CORTO kaszához. A hidropneumatikus ACTIVE FLOAT tehermentesí­tés a kaszaegység súlyát a fűtakaróról a traktorra irányí­tja, és a tehermentesí­tő nyomás menet közben, egy egyszeres működésű szeleppel hozzáigazí­tható a körülményekhez.

 

ÚJ HÁTSÓFíśGGESZTÉSí› KASZÁK

Maximális komfort a CORTO 3200 CONTOUR-ral

Még több komfortot kí­nál az új hátsó függesztésű CORTO 3200 CONTOUR, még különösen nehéz munkakörülmények esetén is. Két nagy és két kisebb dobbal dolgozik, munkaszélessége 3,05 méter. A konstrukció lényege a központi felfüggesztés a súlypontban, ami a szintén szériafelszereltségek közé tartozó ACTIOVE FLOAT funkcióval biztosí­tja a tökéletes talajkövetést, még olyan nehéz körülmények, mint például lejtő vagy sok vakondtúrással tarkí­tott kötött talaj esetén is. Kiegészí­tő biztonságot nyújt a szériatartozék ráhajtás elleni védelem döntött rögzí­téssel, amely lehetővé teszi a kitérést hátra és felfelé is, és egy szí­jhajtás, amely a terhelési csúcsokat automatikusan csökkenti, s ezzel óvja a hajtásláncot.

 

 

Egyszerű kezelés

Az új CORTO 3200 CONTOUR további előnye a könnyű kezelés. A dupla kúpok és a KENNFIXX hidraulikus csatlakozók segí­tségével a kasza csatlakoztatása még egyszerűbb. A konzolok jellegzetes elhelyezkedése 120°-os szállí­tási helyzetet tesz lehetővé, a CLAAS DISCO modellekhez hasonlóan. Ez optimális súlyeloszlást, valamint a visszapillantó tükörben szabad kilátást eredményez. Opcióként hidraulikus szállí­tási zár rendelhető, amely egy hidraulikus hengerrel működik, í­gy a kábel elhagyható. Egy szintén opciós tárolókerettel a munkaeszközt rögtön szállí­tási helyzetben tárolhatjuk, amivel helyet takarí­thatunk meg. A kerethez külön rendelhető görgőkkel a kasza tárolása még a legkisebb fészerben is megoldható.

 

Erős és robusztus: CORTO 220 és 190

A CORTO 3200 CONTOUR mellett a hátsó függesztésű kaszák közül a kisebb, robosztus CORTO 220 és 190 modellekkel is új jellemzőkkel érhetők el. Mindkét kasza szériafelszereltségként tartalmaz sok új, felhasználóbarát részletet, mint például a kétoldalt lehajtható védőponyva, egy új támasztóláb a kényelmes, szállí­tási helyzetben történő tároláshoz és a mechanikus ráhajtás elleni védelem. Mindkét modellnél opciós lehetőség a rugós felfüggesztés a kisebb kopásért és jobb talajkövetésért, illetve a hidraulikus emelés a nagyobb kiemelési magasságért. A munkaeszközök 2,10 és 1,85 méter közötti munkaszélességben érhetők el.

Minden új CORTO dobos kasza a következő szezontól elérhető lesz.

 

Profi magazin / axial.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook