profimagazin

Technika

Jövő aratásra új funkciók a CLAAS kockabálázóihoz

  A QUADRANT nagykockabálázóhoz a CLAAS a következő szezontól számos új funkciót kí­nál. A QUADRANT 4200, 5200 és 5300 modellek í­gy többek között felszerelhetők integrált bálamérleggel és High-End-világí­tással, továbbá a kihúzható késtartó fiók a QUADRANT 4200 b

Létrehozva:

|

 

A QUADRANT nagykockabálázóhoz a CLAAS a következő szezontól számos új funkciót kí­nál. A QUADRANT 4200, 5200 és 5300 modellek í­gy többek között felszerelhetők integrált bálamérleggel és High-End-világí­tással, továbbá a kihúzható késtartó fiók a QUADRANT 4200 bálázóhoz is elérhető lesz. Az új funkciók a 2018-as aratási szezonban már rendelkezésre állnak tájékoztatta a Profi magazint az Axiál.

A bála súlyát időveszteség nélkül mérni

Az integrált bálamérleg minden gazdálkodó és vállalkozás számára érdekes funkció, akiknek fontos a készülő bála súlyának folyamatos figyelése tette közzé az axial.hu. A mérleget a bálarámpába épí­tették be. A tulajdonképpeni mérés a bálázási folyamat közben, minden bálánál automatikusan történik, í­gy a folyamat ettől nem lassul le. A bálák mérése 20 km/órás haladási sebességig lehetséges.  A mérési eltérés átlagos munkakörülmények között +/- 5 kilogramm.

Gyorsabb számlázás

A gép kezelője az egyes bálák tömegét közvetlenül a kabinban, az ISOBUS terminálról leolvashatja. Ráadásul minden egyes bála tömegét a megbí­zásra, illetve a helyre vonatkoztatva el lehet menteni, í­gy bérmunkák esetén ezek a kimutatások a megbí­zható munkát igazolandó, a számlához csatolhatók. A CLAAS TELEMATICS rendszerrel a bálasúlyok alapján a területek tejes hozamát és a hozamok részterületenkénti eloszlását is meg lehet határozni, és a megbí­zásoknál kiegészí­tendő szolgáltatásként lehet az adatokat nyújtani. A hozamtérképen az egyes bálák helye és súlya is megjelení­thető.

High-End-megvilágí­tás

A QUADRANT 4200, 5200 és 530 modellekhez opcióban az új High-End-megvilágí­tás is rendelhető, amely összesen hét plusz fényszóróból áll. A fényszórók a bálázó központi részegységein helyezkednek el, például a vonórúdon, a lendí­tőkeréknél, a raffernél és a préscsatorna végén, ami nagyon kényelmes munkát tesz lehetővé még a karbantartási és a sötétben végzett munkák esetén is.

Kihúzható késtartó fiók a QUADRANT 4200 bálázóhoz

A QUADRANT 4200 bálázókhoz a fentieken kí­vül opcióként lehet rendelni egy kihúzható késtartó fiókot, amelyek már a QUADRANT 5200 és 5300 modellekben szériafelszereltségként bizonyí­tottak. Az, hogy a késtartó fiókot egyszerűen elő lehet húzni, nagyban lerövidí­ti a tisztí­táshoz és a kések cseréjéhez szükséges időt a korábbi egy óráról akár 15 percre!

Profi magazin / axial.hu

 

Fotók: axial.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook