Gépesítés

Ez a 100%-ban elektromos New Holland minikotró felforgatja a föld­-munkagép-piacot!

Létrehozva:

|

Több mint 2 méteres ásási mélység és kanálürítési magasság 29 LE teljesítménnyel, bármilyen káros­anyag-kibocsájtás nélkül, 16 kW teljesítményű motorral, ami egyetlen 1,5 órás töltéssel akár egy teljes munkanapot kibír. Nem túlzás azt állítani, hogy az új, teljesen elektromos New Holland E15X minikotrókat arra tervezték, hogy újraírják az elvárásokat a mezőgazdasági vagy épp építőipari földmunkagépek világában.

Fotó: AGROTEC

A nulla károsanyag-kibocsátás, a gyors feltöltési idő és a teljes testreszabhatóság – itt az első elektromos New Holland minikotró

Kis méret, nagyszerű teljesítmény – egyedi kombináció, ami keresetté tette a New Holland minikotrókat a földmunkagép-piacon, amelyek 1-6,5 tonna közötti kialakítások mellett képesek 360 fokos szabadsággal megbirkózni a csatornázások, fóliasátor- és ültetvénytelepítési földmunkák sorával.
Ezt az amúgy is meggyőző névjegyet bő­­vítette ki zéró károsanyag-kibocsájtással a márka első 100%-ban elektromos mini kotrógépe, amiről az első hírek még 2022 végén reppentek fel. A 2023 márciusától tömeggyártásra kerülő földmunkagépnél látványos új designt is kapunk, azonban ennél is fontosabb, hogy mi kerül a motorházba.

Fotó: AGROTEC

Hosszú üzemidőre tervezett új, elektromos erőforrás

A földmunkagép legnagyobb újdonságát a 21,5 kWh kapacitású Li-Ion akkumulátor és a 16 kW teljesítményre képes motor kombinációja jelenti. Ezek egyetlen feltöltéssel négy óra kemény földmunkára vagy terhelés függvényében akár egy napos folyamatos általános munkavégzésre teszik képessé a New Holland új, 100%-ban elektromos E15X minikotróját.

Fotó: AGROTEC

Mennyi idő alatt tölthető újra az elektromos minikotró?
380 V/10 kW szupergyors töltővel a töltési idő minimális 1,5 óra a munkagéppel, míg a standard 200 V/1,8 kW fedélzeti töltővel 10 óra alatt tudjuk maximális töltöttségig tornászni a gép erőforrásait.
A géppel a dízel erőforráshoz képest az elektromotor gyakorlatilag zajtalanul, egészségre káros kipufogógázok nélkül dolgozhatunk. A gép így minden olyan területen is megoldást jelent bontási, ásási munkákhoz, ahol speciális előírások szabályozzák a munkavégzés zajszintjét, környezeti terhelését.

Fotó: AGROTEC

Megtartott erősségek, amivel bárhol hatékony a mezőgazdasági és építőipari földmunka

Az új minikotrónál az új elektromotor beépítése mellett megtartották annak eddig kedvelt erősségeit is, amelyek ultrakompakt méreteiből és egyedi kialakításából fakadtak:

  • A kihúzható futómű mindössze 79 cm-re csökkenti a teljes szélességet, míg a gép esetében egy lehajtható görgősínnel 150 cm-nél kisebbre csökken a teljes magasság. A sokoldalú minikotrók nyomtávja továbbra is 1 méter alá redukálható, a kiváló manőverezhetőség érdekében pedig a gépek szélessége továbbra sem haladja meg a hevederek szélességét fordulások alkalmával sem.

A gépek teljesítmény-optimalizációját a New Holland egy dedikált szoftverre bízta, ez felügyeli és szabályozza a gép olajáramlását és fordulatszámát is. A rendszer érzékeli a kezelőszervek pillanatnyi mozgását, ennek megfelelően szabályozza a teljesítményt, minimalizálva ezzel a hirdraulika és az akkumulátorok igénybevételét.
A New Holland E15X minikotrók kezelői három előre beállított munkamód közül választhatnak: Eco, Standard és Power.

Fotó: AGROTEC

Ezeket ugyancsak előreprogramozott vezérlési módokkal kombinálhatják: Precíziós, Normál, Termelékenység és egy, a gép beállítása fölött teljes szabadságot biztosító Egyedi konfiguráció.
Az elektromos minikotróknál nem csak az erőforrás környezetbarát. Az akkumulátorok kobaltmentes technológiával készültek, ráadásul a hidraulikarendszert is olyan bio olajjal töltötték fel, ami amellett, hogy csökkenti a környezeti terhelést, egyben a szervizintervallumokat is kitolja.

Hatékony és jövedelmező építőipari földmunkák? Válassza az ideális gépet a feladatra a New Hollanddal az AGROTEC Magyarország Kft.-től, gépértékesítőik országos lefedettséggel várják megkeresését: www.agrotec.hu

agrotrend.hu / Profimagazin

Hirdetés

Fókuszban

Facebook