profimagazin

Technika

Elbújva két sor között felméri a helyzetet az új mikrobi videó

  Az AGRowBot az első olyan robot, amelyet kifejezetten a kis- és közepes méretű gazdaságok számára hoztak létre. Az új mexikói Emerging Technology Ventures Inc. a növények megfigyelésére és a kártevők, gyomok és betegségek kezelésére fejlesztette ki a hatkerekűt na

Létrehozva:

|

 

Az AGRowBot az első olyan robot, amelyet kifejezetten a kis- és közepes méretű gazdaságok számára hoztak létre.

Az új mexikói Emerging Technology Ventures Inc. a növények megfigyelésére és a kártevők, gyomok és betegségek kezelésére fejlesztette ki a hatkerekűt nagyjából egy év alatt í­rja a Syngenta blog.

Távirányí­tóval is lehet vezetni ezt a mikrobit, aminek egyébként az a becsületes neve, hogy AGRowBot. És azért mikrobi, mert valóban apró jószág: a mellékelt videón is látható, hogy el tud bújni két sor krumpli közt.

Az AGRowBot fejlesztése a tavaly nyár óta folyik és az idénymunkásokat nem, vagy csak nehezen megfizetni tudó kis farmokat segí­theti abban, hogy olcsóbban termelhessenek.

 

 

Az AGRowBot az első olyan robot, amelyet kifejezetten a kis- és közepes méretű gazdaságok számára hoztak létre, mert amint a geeky-gadgets.com í­rja az Egyesült Államokban riasztóan megritkultak a kicsi családi farmok, ami kifejezetten hátrányos hatással van vidéki közösségekre.

Az AGRowBot a gazdálkodónak valós idejű terménybecslést biztosí­t és felméri a gyomok, kártevők, betegségek terjedését. Mivel az adatok értékelése az egyes növények szintjéig részletes, a műtrágya és növényvédő szerek használatát arra területre lehet korlátozni, ahol valóban szükség van rájuk. Olyan szoftvert is készí­tenek a robothoz, amely egy app segí­tségével a kihúzandó gyomhoz vezeti a munkást, később pedig egy gyomláló robotot.

agrotrend.hu / blog.syngenta.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook