profimagazin

Technika

Csemegekukoricában világelsők vagyunk videó

  Már hí­rt adtunk róla Demeter Péter olvasónk nagymágocsi képes beszámolója jóvoltából , hogy megkezdődött a csemegekukorica betakarí­tása. Most itt a drónnal felvett látványos videó-összeállí­tása is, mi meg hozzá tesszük a lenyűgöző statisztikát! &nbsp

Létrehozva:

|

 

Már hí­rt adtunk róla Demeter Péter olvasónk nagymágocsi képes beszámolója jóvoltából , hogy megkezdődött a csemegekukorica betakarí­tása. Most itt a drónnal felvett látványos videó-összeállí­tása is, mi meg hozzá tesszük a lenyűgöző statisztikát!

 

A hazai csemegekukorica-termesztés nemzetközi szinten is az élmezőnybe tartozik, termőterületét tekintve Franciaországot megelőzve Magyarország az EU vezető termelője, valamint 2016-ban hazánk volt a feldolgozott csemegekukorica legnagyobb exportőre (konzerv és fagyasztott együtt) a világon (az USA-t megelőzve) tette közzé a FruitVeb. A két legfontosabb export termék a fagyasztott és a konzerv csemegekukorica. Magyarország 2016-ban 73,5 ezer tonna fagyasztott és 179,8 ezer tonna konzerv csemegekukoricát exportált, az előbbi esetében az USA után a második, utóbbiból az első volt a világon.

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook