profimagazin

Technika

Bőví­ti gyártási palettáját a kí­nai-olasz Arbos!

  2,3 Mrd eurós árbevételével Kí­na legnagyobb mezőgazdasági és épí­tőipari konszernje, a Foton-Lovol két évvel ezelőtt vetette meg a lábát Olaszországban, a Bologna melletti Migliarina di Carpi-ban, ahol Arbos néven vegyesvállalatot és traktorfejlesztési centrumot hozott

Létrehozva:

|

 

2,3 Mrd eurós árbevételével Kí­na legnagyobb mezőgazdasági és épí­tőipari konszernje, a Foton-Lovol két évvel ezelőtt vetette meg a lábát Olaszországban, a Bologna melletti Migliarina di Carpi-ban, ahol Arbos néven vegyesvállalatot és traktorfejlesztési centrumot hozott létre. Tavaly megvásárolta az itt található Goldoni traktorgyárat és az ugyancsak olasz MaterMacc vetőgépeket gyártó vállalkozást, majd ezt követően dinamikus fejlesztésekbe kezdtek. Elindí­tották mindkét gyár modernizálását és kibőví­tették a gyártási programot, a traktorgyártásba és -fejlesztésbe 100 millió eurót, a munkagépek fejlesztésébe és gyártásába 89 millió eurót invesztáltak.

Az idén még 2200 db 40-100 LE közötti motorteljesí­tményű Goldoni ültetvénytraktor és 300 db Goldoni Trancar transzportőr hagyja el a gyárat, amelyeknek már 15%-a Arbos néven zöld-fehér szí­nekben, új dizájnnal készül, és mintegy 100 db korszerű Arbos P5000 szériájú traktort is összeszerelnek az egykori Goldoni gyárba. Ennek egyes komponensei, a tengelyek, a hajtómű és a vezetőfülke még Kí­nából érkezik, de már 3,4 literes, olasz Kohler gyártmányú motor és európai hidraulika, illetve elektronika kerül a traktorokba.

Jövőre szélesedik a traktorok gyártási programja. A Goldoni bázison zöld-fehérben gyártják majd a P2000-es kistraktorszériát 40 LE-ig, a P3000-es szériát 40 és 60 LE közötti teljesí­tménnyel, a P4000-es szériát 60 és 100 LE közötti méretben. A Foton-Lovol bázison pedig a P5000 traktorsorozatot 100 és 150 LE közötti, a P6000-es szériát 150 és 200 LE közötti, valamint a legújabb, P7000 sorozatú 200 és 260 LE közötti teljesí­tményű traktorokat. A MaterMacc gyártási programja a vetőgépek mellett talajművelő gépekkel, műtrágyaszórókkal, vető aggregátokkal, permetező gépekkel és zöldtakarmány-betakarí­tó gépekkel bővül 2018-tól. A közeljövőben Olaszországban gyártott Arbos márkájú gabonakombájnokkal is lehet majd találkozni.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook