profimagazin

Technika

Az agrárgépek boomja is jól látszik a lí­zingpiaci adatokon

  Az épí­tőgépek esetében a finanszí­rozott összeg az első félévben 33 százalékkal nőtt, mezőgazdasági gépek pedig 16 százalékos volt a bővülés – derül ki a Magyar Lí­zingszövetség összeállí­tásából.   Jó félévet zárt a lí­zingpiac: az új kihelyezé

Létrehozva:

|

 

Az épí­tőgépek esetében a finanszí­rozott összeg az első félévben 33 százalékkal nőtt, mezőgazdasági gépek pedig 16 százalékos volt a bővülés – derül ki a Magyar Lí­zingszövetség összeállí­tásából.

 

Jó félévet zárt a lí­zingpiac: az új kihelyezések, azaz a finanszí­rozott összeg éves összevetésben 19 százalékkal 279,4 milliárd forintra nőtt. A lí­zingpiacon belül a járműfinanszí­rozás mellett több részpiacon is számottevő volt a növekedés. Többek között a mezőgazdasági és az épí­tőipari gépeknél – közölte a Magyar Lí­zingszövetség a részletes féléves adatok elemzése alapján.

 

 

Az épí­tőipari gépekre a lí­zingcégek 8,33 milliárd forintot helyeztek ki az első félévben, ez 33 százalékos növekedést jelent a múlt év azonos időszakához képest. Másrészt a 8,33 milliárd forint a legmagasabb összeget jelenti az utóbbi években: az épí­tőgépeknél 2013 óta az első féléves finanszí­rozott összegek 3,4-7,7 milliárd forintot tett ki.

Tóth Zoltán, a Magyar Lí­zingszövetség főtitkára elmondta, hogy az épí­tőipari gépek lí­zingje iránti kereslet az ágazat fellendülésével magyarázható. Az épí­tőipar ugyanis 2017 első öt hónapjában közel 27 százalékos növekedést ért el. Ha pedig az épí­tőipari növekedés tartós marad, akkor a következő 1-2 évben az épí­tőipari gépeknél jelentősen növekedhet a finanszí­rozott összeg a Magyar Lí­zingszövetség előrejelzése szerint.

A mezőgazdasági gépek finanszí­rozásában is számottevő növekedést könyvelhettek el a lí­zingcégek. A Magyar Lí­zingszövetség összesí­tése szerint az újonnan kihelyezett összeg 35,2 milliárd forintot tett ki az év első felében, ez 16 százalékos emelkedést jelent éves szinten. Ráadásul ez az összeg nyolcéves csúcsot jelent.

agrotrend.hu / Magyar Lí­zingszövetség

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook