profimagazin

Technika

A Volvo Trucks a taposáskárok elkerüléséért

  Új, önállóan kormányzó teherautót fejlesztett ki a Volvo Trucks, amely jelentősen növelheti a brazil cukornádtermesztők termelékenységét tudatta a cég. A frissen learatott cukornádat szállí­tó teherautót nagy precí­zióval irányí­tják a mezőkön, í­gy elkerülh

Létrehozva:

|

 

Új, önállóan kormányzó teherautót fejlesztett ki a Volvo Trucks, amely jelentősen növelheti a brazil cukornádtermesztők termelékenységét tudatta a cég.

A frissen learatott cukornádat szállí­tó teherautót nagy precí­zióval irányí­tják a mezőkön, í­gy elkerülhető, hogy károsí­tsák a következő évi termést alkotó fiatal növényeket. Ily módon a termés körülbelül négy százaléka elvész, ugyanis a fiatal növényeket eltapossák és a földet összetömörí­tik a mozgó járművek. Ez teherautónként és szezononként több tí­zezer amerikai dollárnak megfelelő bevételkiesést jelent.

 

Fotó: volvotrucks.hu

 

A cukornád betakarí­tása jelenleg aratógépekkel és manuálisan irányí­tott teherautókkal történik, amelyek egymás mellett haladnak kis sebességgel. Amikor a teherautó rakfelülete teljesen megtelik, akkor elhajt kiürí­teni azt, és a következő teherautó felfejlődik az aratógép mellé, majd megismétlik a folyamatot. A teherautó-vezetők számára az a nagy kihí­vás, hogy járművük sebességét az aratógépéhez kell igazí­tani, és egyúttal teljes mértékben arra kell összpontosí­tani, hogy annak nyomában haladjon. Ugyanis csak í­gy kerülhetik el, hogy összetapossák a jövő évi termést alkotó környező növényeket.

A Volvo Trucks ezt a problémát egy olyan vezetői segédrendszerrel oldotta meg, amely automatizálja a kormányzást. Ez biztosí­tja, hogy a teherautó mindig pontosan a megfelelő nyomvonalon halad, í­gy a növényeket nem károsí­tja azzal, hogy összetapossa. GPS-vevők segí­tségével követi a teherautó a cukornád ültetvény térképének koordinátarendszerén kijelölt utat. Két giroszkóp gondoskodik arról, hogy a rendszer ne csupán az első kerekeket, hanem az egész járművet nagy pontossággal irányí­tsa, í­gy a teherautó oldalirányban legfeljebb 25 milliméterre tér le a meghatározott útvonalról. A rakodás során a vezető a jármű sebességét a sebességtartóval szabályozhatja, vagy akár manuálisan is lassí­that és gyorsí­that.

Ezzel a megoldással hamarosan jelentősen növelhetjük a cukornádiparban tevékenykedő ügyfeleink termelékenységét. Egyúttal javí­tani tudjuk járművezetőik munkakörülményeit és növeljük a biztonságukat” összegezte Wilson Lirmann, a Volvo Group Latin America elnöke.

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook