profimagazin

Technika

A Lemken Karat 12 szántóföldi kultivátor Az év gépe 2017 elismerést kapott a SIMA-n

  Az év gépe minősí­téseket a német és a francia gépészmérnökök egyesülete adományozza Hannoverben az Agritechnica, és Párizsban a SIMA kiállí­tásokon. Az év gépe cí­mmel a gépekben megjelenő kiemelkedő mérnöki teljesí­tményeket ismerik el. A Lemken Karat

Létrehozva:

|

 

Az év gépe minősí­téseket a német és a francia gépészmérnökök egyesülete adományozza Hannoverben az Agritechnica, és Párizsban a SIMA kiállí­tásokon. Az év gépe cí­mmel a gépekben megjelenő kiemelkedő mérnöki teljesí­tményeket ismerik el. A Lemken Karat 12 szántóföldi nehézkultivátor a kötött talajok forgatás nélküli alapművelési technológiában 12-30 cm közötti művelési mélységnél használható alapművelő eszköz. A 80 cm keretmagasság, a négy sorban 80 vagy 90 cm távolságban elhelyezkedő 23 cm osztású robusztus, rugós terhelésű és biztosí­tású kapák hatékonyan törik fel, lazí­tják, aprí­tják és keverik a szármaradványokkal borí­tott talaj felső rétegét.

Akadályba ütközve a kultivátorkapák 20 cm-es magasságban is képesek kitérni. A tekercsrugós kapabiztosí­tás 550 kg kioldóerővel rendelkezik. A kultivátorkapák után egyengető tárcsák rendezik a felszí­nt és cserélhető hengerek zárják azt le. A szántóföldi kultivátor munkamélysége a talajkerekek és a tömörí­tőhengeren keresztül állí­tható be. Opciósan rendelhető a Karat grubberhez a vonórúdon keresztül, a traktorra terhelést átadó hidraulika, illetve ConturTrac mélységszabályzó, amely a talajkerekeken keresztül elektrohidraulikus talajfelszí­n-követést tesz lehetővé.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook