profimagazin

Technika

A Közel-Keletre tartanak a Zetor traktorok

  A szlovák tulajdonban lévő, brnói székhelyű, 1946-ban alapí­tott tradicionális cseh traktorgyártó az utóbbi időben folyamatosan korszerűsí­ti traktorait, és bőví­ti a kí­nálatát is. Új importőrként  Izrael jelentkezett be, amely Jordániában is értékesí­ti majd a tra

Létrehozva:

|

 

A szlovák tulajdonban lévő, brnói székhelyű, 1946-ban alapí­tott tradicionális cseh traktorgyártó az utóbbi időben folyamatosan korszerűsí­ti traktorait, és bőví­ti a kí­nálatát is. Új importőrként  Izrael jelentkezett be, amely Jordániában is értékesí­ti majd a traktorokat.

 

Jelenleg a törzsgyárukban a négy traktorcsalád Major, Proxima, Forterra és Grystal 28 modelljét, illetve modellváltozatát gyártják. Otthon piacvezetők, de a traktoraik zömét exportálják, mintegy 40 országban lehet Zetorokkal találkozni. A legnagyobb felvevő piac Lengyelország, de biztos piacnak számí­t Magyarország, Szlovákia, Szlovénia és a Baltikum is. A németek, a britek, az í­rek, a hollandok, a svájciak és a skandináv országok is szí­vesen vásárolják a kedvező ár/érték arányú Zetor traktorokat.

Zetorok a szentlőrinci gazdanapokon fotó: agrotrend.hu

Európán kí­vül gyártanak Zetor traktorokat Indiában is. Eddig elsősorban a belső piacon, újabban pedig az afrikai kontinensen is értékesí­tik azokat. Az új marketingstratégia Európában elsősorban brit, ukrán, orosz és a magyarországi eladások növelését célozta meg. A tengerentúlon az USA-ban kí­vánják bőví­teni az eladásokat. Új alapokra helyezték a forgalmazást a német és az osztrák piacon is. Új importőrként a Közel-Keletről Izrael jelentkezett be, amely a fejlett mezőgazdasággal rendelkező ország mellett a Jordán piacon is értékesí­ti majd a traktorokat.

Profi magazin / Dr. H. J.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook