profimagazin

Technika

A koreai Kioti expanzióval készül Európában és az USA-ban

A Kioti traktorokat gyártó koreai Daedong vállalatot 1947-ben alapították, és 1968-tól kezdtek el foglalkozni egytengelyes traktorok gyártásával.

Létrehozva:

|

1983-tól exportálják traktoraikat az USA-ba, az utóbbi években pedig Európában is piaci offenziót nyitottak. A Daedong/Kioti Dél-Korea egyik legnagyobb traktorgyártó vállalkozása. Évi 30.000 traktort állítanak elő 21,5 és 110 LE közötti motor teljesítmény tartományban – írja az Eilbote.


A traktorok mellett egyéb munkagépek is kikerül a piacra – fotó: Kioti

Ennek egyharmada már az USA-ban, North-Carolina állambeli wendeli gyárukban készül, amely az egyik legmodernebb traktorgyár a tengerentúlon. A 30.000 db traktor mellett évente 2600 db rizspalántázó és 2.300 db rizscséplő gépet is gyártanak az ázsiai piacokra.

Fiatal termékük a KIOTI ATV és Side by Side UTV kisterepjárójuk, amelyek iránt világszerte növekszik a kereslet. A Daedong éves árbevétele az elmúlt évben meghaladta az 550 millió USD-t és csak a dél-koreai üzemükben 1200 dolgozónak adnak munkát. Saját motorgyártással is rendelkeznek, és készen vannak a Tier 5/Stage V-ös motorfejlesztésekkel is.

Ennek ellenére a japán Sibarno-tól és a koreai Doosan-tól is vásárolnak motorokat a CS, ill. PC traktorszériáikba. Jelenleg 16 traktor modellt gyártanak, amelyek közül a legerősebb szegmens a CK 33 és 50 LE közötti széria. Európában, Németországban található az értékesítési központjuk, és a legtöbb EU-s tagállamban forgalmazzák a traktoraikat.

Profi / Eilbote

Hirdetés

Fókuszban

Facebook