profimagazin

Technika

A CLAAS bemutatja az AXION 900 új generációját

  Több erő, nagyobb felszereltség, nagyobb komfort ez a hármas jellemzi a 2011-ben bemutatott CLAAS AXION 900 nagytraktor-sorozat új generációját, amelyet 2018 elejétől vezetnek be a piacra. A folyamatos továbbfejlesztés eredményeként számtalan új funkciót kí­nál. Il

Létrehozva:

|

 

Több erő, nagyobb felszereltség, nagyobb komfort ez a hármas jellemzi a 2011-ben bemutatott CLAAS AXION 900 nagytraktor-sorozat új generációját, amelyet 2018 elejétől vezetnek be a piacra.

A folyamatos továbbfejlesztés eredményeként számtalan új funkciót kí­nál. Ilyenek többek között az alacsony fordulatszám-koncepciójú, még erősebb motorok; a tovább optimalizált CMATIC hajtómű; az új érintőképernyős CEBIS terminál és CMOTION multifunkciós menetkar, valamint a CIS+ felszereltség multifunkciós kartámasszal.  Vegyük sorra!

 

Fotók: AXIÁL

Erős motorok és új topmodell 445 lóerővel

Minden új AXION 900 modellt az ismert és elismert, 8,7 liter hengerűrtartalmú, 6-hengeres FTP-Cursor-9 motorral kí­nálunk. A motorok megfelelnek a Stage IV (Tier 4) károsanyag-kibocsátási normáknak. A gépekben szériatartozék az új, változó geometriás VGT-turbótöltő, amely az aktuális terhelés és fordulatszám függvényében biztosí­tja az optimális töltőnyomást. Így a maximális forgatónyomaték 70 százaléka már alapjáraton is rendelkezésre áll. A modellek (AXION 920 960) maximális teljesí­tményét tovább növelték, í­gy 325-445 lóerő lett a sorozat teljesí­tménytartománya.

Több forgatónyomaték alacsonyabb fordulatszámnál

A továbbfejlesztett alacsony fordulatszám-koncepciónak köszönhetően az AXION 900 modellek már alacsony (200 fordulat/percnél kevesebb) fordulatszámon is akár 18 százalékkal több forgatónyomatékot képesek elérni, mint eddig. Ez csökkenti az üzemanyag-felhasználást, és optimális menetteljesí­tményt biztosí­t minden munkakörülmény esetén. További, óránként körülbelül 2 literes üzemanyag-megtakarí­tás érhető el az alapjárati fordulatszám automatikus csökkentésével 800-ról 650 fordulat/percre. A gép ECO TLT-üzemmódban az alacsony fordulatszám ellenére a maximális motorteljesí­tmény akár 95 százalékát is át tudja vinni a kardántengelyre. Így még a nagy nyomatékot igénylő munkaeszközök is működtethetők alacsony fordulatszámon.

 

 

Továbbfejlesztett fokozatmentes CMATIC váltó

Az AXION 900 sorozat minden modellje fokozatmentes ZF-Terramatic-hajtóművel felszerelt. A hajtóművet a nagyobb teljesí­tményű traktorokhoz igazí­tották. Különösen jó stabilitásával, valamint a magas fokú mechanikus erőátvitellel tűnik ki. Így a 0,05-50 km/óra közötti sebességtartományban optimális hatásfok élhető el. A fokozatmentes CLAAS CMATIC fokozatmentes hajtóművet egy új szoftvergeneráció irányí­tja, amely fejlesztésénél számtalan felhasználó gyakorlati tapasztalatait, javaslatait figyelembe vették, valamint a motor és a hajtómű munkájának összehangolását tovább finomí­tották. Így például a továbbiakban lehetőség lesz a tempomat gázpedállal történő kikapcsolására, és a mindenkori munkakörülményekhez való gyors alkalmazkodásra, mivel a gép kezelője egyszerűen, gombnyomásra két elmentett motorterhelési érték között tud váltani.

Első alkalommal érhető el két felszereltségi variáció is

A CIS+ és a CEBIS felszereltségekkel az új AXION 900 modellek két felszereltségi variációban is elérhetők.

A CEBIS-hez hasonlóan (CLAAS Elektronikus Fedélzeti Információs Rendszer) a CIS+ (CLAAS Információs Rendszer) felszereltség kezelése is igazán egyszerű, de a CEBIS-szel összehasonlí­tva kevésbé összetett, és nagyobb kezelési kényelmet nyújt. A CIS+ felszereltség részét képezi többek között a 7 collos CIS szí­nes kijelző az A-oszlopon, és az elismert multifunkciós kartámasz ELECTROPILOT keresztkapcsolóval és DRIVESTICK menetkarral a CMATIC hajtómű irányí­tásához.

A CEBIS felszereltség tartalmazza többek között az új, 12 collos, érintőképernyős CEBIS terminált, és az elismert ergonomikus kartámaszt CMOTION multifunkciós karral, mely lehetővé teszi, hogy minden fontosabb funkció kényelmesen, pusztán a hüvelyk- mutató- és középső ujjunkkal kezelhető legyen. Az új CEBIS sok új funkciót kí­nál, és különösen gyors és egyszerű kezelést tesz lehetővé.  Az intuití­v kezelés az ismert CEBIS generáción alapul, és az érintőképernyő alkalmazásával tovább optimalizálták. Különösen kényelmes például a gyakran használt traktorfunkciók DIRECT ACCESS gyorselérésének lehetősége, ami egyszerűen a CEBIS érintőképernyőn megjelenő gépsziluettre történő koppintással valósul meg.

A precí­z CLAAS GPS-robotkormányzás gyárilag, minden CIS+ és CEBIS felszereltségben elérhető

Nagyobb komfort a hidraulikánál

Minden AXION 900 erőgépben Load-Sensing hidraulikarendszer található 150 vagy 220 liter/perces szállí­tási kapacitással minden hidraulikacsatlakozóhoz a traktor hátulján. A CIS+ felszereltséghez hat kihelyezett kör érhető el, a CEBIS felszereltség maximum nyolc kihelyezett kört kí­nál. A működtetés mindkét változatnál kényelmesen, elektronikusan, a kartámaszba épí­tett billenőkapcsolóval és az ELECTROPILOT keresztkapcsolóval lehetséges. Ezt kiegészí­tendő, a kartámasz és a multifunkciós kar rendelkezésre álló funkcióbillentyűire igény szerint a kí­vánt kihelyezett kör felprogramozható, ami a gépkezelőt különösen az összetett munkafolyamatok során tehermentesí­ti, hiszen kevesebbszer kell a kezével átnyúlnia.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook