Gépesítés

Technika

Manitou rakodók a parton

Nemrégiben 5 darab Manitou MLT 960 rakodógépet vásárolt az Adony Logisztikai Központ Kft. a bajai székhelyű AXIÁL Kft-től. A Port of Adony vagy más néven Adony Kikötő néven is ismert vállalkozás beruházását teljesítménykapacitása tette indokolttá.

Létrehozva:

|

A 2006-ban 170 ezer négyzetméter alapterületen felépített Adony Kikötő és Logisztikai Központ korszerű tárházi technológiával, megközelítőleg 500 ezer tonna gabona (és/vagy egyéb áruféleség) tárolására alkalmas raktárcsarnokokkal, híd- és vasúti mérlegekkel, nagy teljesítményű szárító/tisztító üzemmel, mobil eszközökkel, sőt laborhelyiségekkel rendelkezik, amit folyamatosan fejleszt.

Ennek kapcsán döntött 5 darab Mantiou MLT 960 típusú rakodógép megvásárlása mellett, amelyből 2016. augusztus végén már 4 gépet átvett a bajai székhelyű, de Magyarországon további 17 telephellyel rendelkező AXIÁL Kft.-től. Az utolsó gép átadása várhatóan szeptember végén lesz.

‎Nagyobb termelőüzemekben, ahol az anyagmozgatási munkálatok is nagyobb méreteket öltenek, jó választás a legnagyobb teljesítményű és gyors MLT 960 teleszkópos rakodógép. Ez a gép lenyűgöző képességeivel a mezőgazdasági termelés teljes területén maximálisan megállja a helyét. Gyors, erős, és masszív, ugyanakkor kifinomult, precíz, és gazdaságos. 

Az MLT 960 rakodógép akár 6 tonna teher mozgatására, és 9 méteres maximális emelési magasságra képes. Sikeresen ötvözték a mérnökök az építőipari teleszkópos rakodógépek nagy kapacitását, és a mezőgazdasági MLT széria extrém strapabíró képességét. A gép tömege 11.700 kg, hatalmas ellensúlyok biztosítják, hogy 6 tonna mozgatásánál mind a négy kerék a talajon maradjon. A 4 köbméteres könnyűanyag kanállal villámgyorsan rakodható meg egy teherautó terménnyel.

A képen balról jobbra az AXIÁL Kft-től: Kuty Gyula, szervizszerelő, Orosházi Gábor területi képviselő, Hetyei Bernát gépüzletág igazgató, Pintér Zsolt ügyvezető. Az Adony Logisztikai Központ Kft-től: Sági Tibor tulajdonos, Haiszer Zita ügyvezető igazgató és Sikora Zsolt kikötő vezető

A képen balról jobbra az AXIÁL Kft-től: Kuty Gyula, szervizszerelő, Orosházi Gábor területi képviselő, Hetyei Bernát gépüzletág igazgató, Pintér Zsolt ügyvezető. Az Adony Logisztikai Központ Kft-től: Sági Tibor tulajdonos, Haiszer Zita ügyvezető igazgató és Sikora Zsolt kikötő vezető

Nem csak az extrém teherbírás tekintetében jelent újdonságot ez a típus a Manitou-nál, a hajtásban is egy új megoldáshoz nyúltak a mérnökök. Az univerzális 6-8 méteres MLT típusok hidrodinamikus hajtásával szemben az új MLT 960 hidrosztatikus hajtást kapott, és a Manitou-nál újdonságnak számító fokozatmentes váltót építettek be. A DANA által szállított hajtómű a teljes 0-40 kilométer/órás sebességtartományban fokozatmentes hajtást tesz lehetővé. A hidrosztatikus hajtás és a fokozatmentes váltó együttese biztosítja a 6 tonna teher egyenletes és finom mozgatását.

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook