Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Gépesítés

Technika

Iseki-Barbieri együttműködés a távirányítású mulcsozók gyártásában

A japán Iseki traktorai elterjedtek a kommunális területen világszerte. Az olasz Barbieri a magajáró távirányítású mulcsozóival ért el sikereket az elmúlt időszakban.

Mivel az utóbbi időben jelentősen megnövekedett az igény, főleg a földre telepített naperőművek és szolár parkok területén a növényzet rendszeres nyírására és mulcsozására, a két cég távirányítású mulcsozó robotok közös gyártásába kezdett – írja a Profi Magazin.

Ezek első képviselője az X-Cut 80 Pro robotmulcsozó, amely 23 LE-s B&S motor működtet, és elektromosan hajtja meg a hibrid hajtású gumihevederes járószerkezetet.

Elektronikusan állítható be 30 és 120 mm között a tartómagasság is.  40 db Y-késekkel szerelt 80 cm munkaszélességű mulcsozó előre és hátra menetben is képes lezúzni a növényzetet.

A mulcsozó 300 m távolságon belül távirányítással kormányozható. Sebessége 6 és 8 km/h között szabályozható. Akár 40 fokos lejtőig használható, mivel a 780 mm max. magasságú robotmulcsozó rendkívül alacsony súlyponttal rendelkezik.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés