Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Gépesítés

Technika

Csúcsteljesítményű John Deere motor

A John Deere traktorait és magajáró erőgépeinek zömét, saját gyártású motorjaival szereli fel. A kisebb teljesítményű kategóriákban pl. parkápoló és kommunális gépek kompakt traktoroknál használ korszerű Yanmar motorokat, a nagyteljesítményű betakarítógépeit és traktorait 500 LE felett pedig Cummins és Liebherr motorokkal szereli fel.

2017-től gyártják a John Deere 6 hengeres, 13,6 literes 400 és 500 LE közötti teljesítmény tartományban a Pro Opter Tech PSS motorjait, amely saját fejlesztésként született meg, és a John Deere 8-as és 9-es sorozatú traktoraiban, valamint betakarító gépeiben lehet találkozni vele – írja a Profi Magazin.

Ez év derekán új teljesítmény kategóriájú, 18 liter hengerűrtartalmú 650 kW/870 LE-s névleges teljesítményt szolgáltató motort mutatott be, amelyet a John Deere iowai gyárában fejlesztettek és ott is készül majd. A ultra magas befecskendezési nyomáson dolgozó Common Rail rendszerű, kétturbós levegő visszahűtéses motor, automatikus hidraulikus szelephézag állítással rendelkezik, hosszú az élettartama és manuális gondozást nem igényel. Az új csúcsteljesítményű motor, új perspektívákat nyit a John Deere nagytraktorok és a nagyteljesítményű betakarítógépek fejlesztésében.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés