Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Gépesítés

Technika

Benzines fűnyíró választás – ezekre figyelj, hogy ne érjen csalódás

Jön a nyár, lehet izzítani a fűnyírót is. Ha most állsz új gép beszerzése előtt, akkor jól fog jönni a Szerszámkell.hu szakértőinek néhány tanácsa arról, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe a vásárlás előtt!

Teljesítmény / méret

Olyan benzines fűnyírót válassz, amely képes hatékonyan levágni a füvet a területed méretének megfelelő motor teljesítménnyel. Ez így elég egyértelműnek tűnik, igaz? Nézzük bővebben!
A benzines fűnyíró kiválasztása során az egyik legfontosabb szempont a megfelelő teljesítmény kiválasztása, ami a lenyírandó területtől függ. Ha a kert kicsi, akkor egy kisebb teljesítményű fűnyíró is megfelelő lehet, de nagyobb kertek már nagyobb erőt igényelnek.

A motor teljesítménye lóerőben vagy kilowattban van megadva (egy kW nagyjából 1,34 lóerőnek felel meg), átlagosan 2-7 lóerő közötti teljesítményű motorokat használnak a fűnyírókban. Itt nem árt tudnod, hogy a nagyobb teljesítményű motorokkal járó fűnyírók nehezebbek és hangosabbak is lehetnek.

Ugyancsak ebbe a kategóriába tartozik a fűnyíró, pontosabban a fűnyíró penge mérete. Ezek jellemzően 40-50 centiméter között mozognak, néhány gyártmány esetében kicsivel 50 centiméter fölötti méretet is találunk. Minél nagyobb a penge, annál szélesebb a fűnyíró, annál nagyobb területet tudsz lefedni egy körben – és ezzel együtt annál erősebbnek is kell lennie a gépnek, hogy képes legyen könnyedén vágni a nagy mennyiségű füvet.
Tartsd szem előtt a megfelelő méret kiválasztásánál, hogy mekkora és mennyire nehezen bejárható terepen kell használnod a gépet – egy szélesebb vágófelülettel sima terepen gyorsabban végzel, szűkös helyeken viszont nem fogsz tudni jól manőverezni.

 

Benzinmotoros fűnyíró rendelés – Szerszámkell.hu

 

Kényelem

Keresd az olyan fűnyírókat, amelyek kényelmesen kezelhetőek, például ergonomikus fogantyúval és egyszerű kezelőgombokkal vannak ellátva.

A kényelem az egyik legfontosabb szempont a benzines fűnyíró kiválasztásakor, különösen ha nagy területen, sűrűn, sokat kell dolgoznod vele.

Önjáró vagy sem? Nagyon nem mindegy, hogy csak sétálnod kell a gép után, vagy neked kell tolnod órákon át egy 30-40 kg-os fűnyírót.

Megfelelően beállítható kar és jól állítható vágási magasság. A kar neked, a kerékmagasság a gyepnek nem mindegy.

Mennyire jól manőverezhető? Fák körül, szűk helyeken kell bujkálni majd, vagy egy üres, sima területet kell nyírni?

Mennyire zajos? Nagyon nem mindegy a zajszint, hisz egyrészt a szomszédokat sem kellene őrületbe kergetni, másrészt a hallásodnak sem tesz jót ha nagyon hangos a gép.

Milyen nagy a fűgyűjtő tartály, milyen sűrűn kell megállni és üríteni? Képes-e mulcsozni? Ha nem akarod, vagy nem muszáj összegyűjteni a levágott füvet, akkor nagy segítség ha össze is vágja a levágott fűszálakat a gép, hogy azok gyorsan elbomolhassanak egyből a helyszínen.

Tartósság

Olyan fűnyírót válassz, amelynek alkatrészei és felépítése tartós és ellenálló az időjárás hatásainak.

Itt érdemes megnézned, hogy ki gyártja a benzines fűnyíródat. Megbízható, ismert márka?

Az alkatrészek tartóssága és az egész fűnyíró felépítése nagyon fontos szempont a benzines fűnyíró választása során. A tartós fűnyírók hosszú távon megfelelően működnek, és jelentős pénzmegtakarítást érhetsz el, ha nem kell néhány év után egy új gépet venned, hanem javítható, vagy eleve el se romló gépbe ruházol be.

Ahogy a mondás tartja, olcsó húsnak híg a leve, sajnos ez a barkácsgépeknél is igaz, egy egyszerűbb, olcsóbb szerkezet hamarabb megadja magát, mint egy drágább, de robusztusabb gép.

Az alkatrészek tartóssága alapvetően a felhasznált anyagoktól függ. Például a rozsdamentes acél és az alumínium alkatrészek általában hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a műanyag vagy az acél alkatrészek.

A bolt ahonnan vásárolsz biztonságosnak tűnik? Érdemes nagyobb, profi, évek óta a piacon lévő helyről vásárolni, mint amilyen a Szerszámkell.hu barkácsáruház is, hiszen így biztos lehetsz benne, hogy nem fog a cég megszűnni, felszívódni és a jövőben is eléred őket.

 

Karbantartás

Fontos a könnyű karbantartás, így keresd az olyan fűnyírókat, amelyek egyszerűen tisztíthatók és karbantarthatók. Az egyszerű karbantartás és tisztítás lehetővé teszi, hogy a fűnyíró hosszú élettartammal rendelkezzen, és megfelelően működjön az évek során.

A könnyű karbantartás szempontjából a fűnyíró alkatrészeinek és felépítésének egyszerűen szétszerelhetőnek kell lenniük, hogy a felhasználó könnyen hozzáférhessen az összes alkatrészhez. Az alkatrészeknek könnyen cserélhetőnek és tisztíthatónak kell lenniük, és a fűnyíró egészének egyszerűen karbantarthatónak kell lennie. A karbantartási útmutatók és az online támogatás szintén segítenek.

Az egyszerű karbantartás nem csak a fűnyíró élettartamára és működésére van hatással, hanem a pénztárcádra és az idegrendszeredre is. Ha könnyen és gyorsan cserélhetőek a filléres alkatrészek, akkor nem kell a hajadat sem tépned ha véletlen valami gubanc támad és akár te magad is egyszerűen elvégezheted a szükséges karbantartást.

SzerszamKell.hu

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés