Gépesítés

Technika

A korszerű mezőgazdasági gépekhez, korszerű, „Okos” kútoszlopon történik a tankolás!

A GWT kútoszlopait ma már több száz mezőgazdasági vállalkozás ismeri, de hogy az utóbbi időszakban milyen változásokon és fejlesztéseken mentek keresztül a termékek, azt már kevesebben. Varga József a cég ügyvezető igazgatója mesélt a technológiájukról és saját fejlesztésű Rendszerükről, berendezéseikről.

Létrehozva:

|

– Mi a GWT legjellemzőbb védjegye és profilja?

– Magyarországon egyedül cégünk gyárt, Üzemi kútoszlopokat és működtet egy ehhez szükséges Rendszert. Ez a fő tevékenységi körünk, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó folyadékszintmérők gyártása. Egy mezőgazdasági cégnél elengedhetetlen, hogy a gépeikhez szükséges gázolajmennyiséget, ellenőrzötten, környezettudatosan és energiatakarékosan tudják kiadagolni a járműveikbe. Éppen ezért mi többféle kivitelben kútoszlopokat és a tartályokhoz ellenőrző folyadékszintmérőket gyártunk.

 

– Teljesen Magyar gyártásúak a berendezéseik?

– Természetesen néhány részegységet bevált, jó nevű cégektől szerzünk be. Az Olasz motorokat megbízhatóságuk, a svájci átfolyás mérőket pontosságuk miatt használjuk. Azonban minden egyéb, hazánkban készül. Magyarországon történik az összeszerelés és Cégünk fejlesztő csapata felel a program és az elektronika folyamatos frissítéséért, korszerűségéért. Többféle kivitelben és nagyságban készülnek berendezéseink, a vásárló igényének megfelelően. A nagyobb gazdaságok szeretik a Duplex (2motoros) érintőképernyős és beszélős kútoszlopot, hiszen egyszerre akár 2 járművet is tudnak tankolni és ez lecsökkenti a várakozási időt Pl. aratás idején. De a kisebb mezőgazdasági vállalkozásoknak is tudunk ajánlani olcsóbb, de ugyanazt a szolgáltatást biztosító berendezést.

– Milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe a GWT által a gazdák?

– Ez egy komplex rendszer! Maga a tankolás folyamata úgy néz ki, hogy lehetőség van PIN kódos és RFID kártyaazonosításra is. Ezekkel az ellenőrizhetőség miatt, a sofőrt és a gépjárművet is azonosítjuk. Az AGROmashExpo kiállításon bemutatjuk új fejlesztésünket, az „Okos Tankoló automata” kutat. A működő telefonos applikációval már nem „csak” ellenőrizni tudjuk az adatokat, hanem egy telefonos azonosítással, a tankoló személy leellenőrzése is megtörténik. A tankolási mennyiség megadásával, a kiadagolás mennyiségét is meg tudjuk határozni. Gyakorlatilag háromféle módon tudjuk beazonosítani a tankoló személyt, valamint a gépjárművet egyaránt. Innentől kezdve pedig teljesen ellenőrizhetővé, ugyanakkor komfortosabbá válik a gépjárművek tankolása. A program, különböző szolgáltatásai nagyban segítik az átláthatóságot, az átlagfogyasztás megjelenítésétől kezdve, a statisztikus adatokig, vagy éppen, a tartálykészlet kimutatásáig, hogy időben tudjanak Gázolajat rendelni. A Rendszer és a kútoszlopok használatával, egy olyan komplex szolgáltatást tudunk nyújtani, ami nagyon megkönnyíti a könyvelésnek a munkáját. A kutakat használva, azt a munkaerőt is ki lehet váltani, aki eddig a tankolási folyamatokat végezte, ellenőrizte, hiszen maguk a sofőrök is ellenőrzötten tudnak tankolni.

 

– Kiknek ajánlják ezt az innovációkkal ellátott technológiát?

– Igazából mindenkinek, aki mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozó, hiszen a földmunkákat, az aratást, a kiegészítő munkákat, a szállítási feladatokat mind-mind gépekkel végzik és ezek a mezőgépek mindegyike jellemzően gázolajjal működik. Tehát nincs olyan mezőgazdasági vállalkozás, aki nem használ bizonyos mennyiségű gázolajat a gépeibe. A jelenlegi tapasztalatok szerint már nemcsak a nagy- és közepes mezőgazdasági vállalkozások, hanem a kisebb termelők is használják a kútoszlopainkat, hiszen átláthatóvá és könnyebbé, valamint olcsóbbá teszi az üzemanyag ellátást. Ugyanis ha nagy mennyiségben rendeli az üzemanyagot és nem a kúton vásárol, akkor jelentős árfolyamkedvezményt kap.

– Egy év alatt átlagosan mennyi pisztolylevétel történik és ez körülbelül hány liter üzemanyag átfolyással történik?

– Az elmúlt évben 41 millió 600 ezer liter ment át a rendszerünkön, hiszen itt nemcsak kútoszlopokról beszélünk, hanem egy ellátórendszerről, ami ellenőrzi, biztonságossá és lopás biztossá teszi a tankolást. Mind emellett átlagosan egy évben 220 ezerszer emelik le a pisztolyokat a kútoszlopokról partnereink.

 

– Egy esetleges meghibásodás esetén mi a teendője a gazdálkodónak?

– Meggyőződésem, hogy azért szeretik a berendezéseinket és a szolgáltatásainkat a gazdák, mert 24/48 órán belül kimegyünk a helyszínre és elhárítjuk az esetleges meghibásodást. Bár azt szeretném kihangsúlyozni, hogy a 41 millió 600 ezer liter átfolyása során (2019) összesen tíz darab műszaki meghibásodás volt. Ez az adat, azt hiszem, jól mutatja berendezéseink megbízhatóságát!

– Mit kap a gazdálkodó, a GWT kút megvásárlásával?

– Harminc év tapasztalatával már tíz éve gyártjuk ezeket a kútoszlopokat. Ez egy bevált rendszer, valós, több száz ügyféllel, referenciákkal. Ennek ellenére nem ülünk a babérjainkon, hanem minden évben folyamatosan fejlesztünk, hiszen a technológia hihetetlen fejlődésen megy át. Partnereink ötleteit és az esetleges törvényi változásokat, az éves programfrissítés során is belevesszük ebbe és az igényeknek megfelelő fejlesztéseket hozunk létre. Sokat elmondhat az is, hogy Rendszerünkre 25 év Szolgáltatási garanciát vállalunk. Úgy gondolom komoly előny, hogy partnercégünkkel (Derby-Túr kft) teljes körű szolgáltatást tudunk nyújtani a gazdálkodóknak, hiszen komplett Üzemi tankolási lehetőséget adunk megrendelőinknek.

 

agrotrend.hu / GWT

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook