Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Gépesítés

Technika

A cseh Agrostroj Csoport felvásárolta a német traktoros homlokrakodókat gyártó Stoll Csoportot

A Stoll Gruppe a legnagyobb európai traktoros homlokrakodókat gyártó vállalkozás. Németországban eladott traktoros homlokrakodók 80%-a a Stoll emblémáját viseli. Több traktorgyárnak is beszállítói, amelyek saját név alatt forgalmazzák a Stoll homlokrakodóit. Évente 22.000 db traktoros homlokrakodót állítanak elő.

Két gyártó üzemük működik Németországban és egy-egy Lengyelországban és az USA-ban. A Stoll üzemeiben 600 embert foglalkoztatnak. Az elmúlt évi árbevételük 120 millió eurót tett ki. A cseh Agrostroj Gruppe, egykor a KGST-n belül a szálastakarmány betakarító és hidraulikus rakodógépek gyártására szakosodott és ezeket szállította Csehországon kívül számos Kelet-európai országba.

Napjainkban pedig számos nyugati haszonjárműveket előállító (Volvo, Scania stb.) ill. mezőgépeket gyártó (John Deere, Krone, Kuhn stb.) konszernek fődarab részegység és alkatrész beszállítója. Csehország egyik legnagyobb ipari konszernje. Több mint 2700 dolgozót foglalkoztat és a tavalyi árbevételük elérte a 250 millió eurót. A két vállalatcsoport fúziójával egy ütőképes évi több mint 370 millió eurós árbevételt produkáló vállalatcsoport jött létre, amelyek jól szinergiálnak majd, mert a tevékenységük kiegészíti egymást.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés