Gépesítés

Technika

7700-as széria a Massey Fergusontól – ideális traktorok a hazai körülményekre

A Massey Ferguson 7700-as szériája nem új modell a piacon, viszont rendkívül sikeres. Tekintsük át cikkünkben, hogy miért kedvelik annyira a magyarországi gazdálkodók a hathengeres modellcsaládot, amely széles teljesítménykategóriában veszi fel a versenyt (140-280 LE). A traktorok most kamatmentes finanszírozással is elérhetők az importőr Austro Diesel GmbH. és a helyi Massey Ferguson kereskedők kínálatában!

Létrehozva:

|

Amikor a hazai igényekre mindenben megfelelő traktorról beszélünk a következőkre gondolunk elsősorban az MF 7700 esetében: nagy hengerűrtartalmú 6 hengeres prémium motor, kategória első tengelytáv a robusztusság végett (minden lóerő „leér a talajra, nem pattog el a traktor), egyszerűen kezelhető sebességváltó, kevés elektronika és rendkívül tágas fülke.

A kamatmentes finanszírozás részletei itt.

AGCO POWER (=SISU) 6.6 l és 7.4 l-es, hathengeres erőforrások

Egy univerzális szántóföldi traktorban általában a motor az, ami elsőre szóba jön. A „hétezerhetes“ széria 6.6 l-es, valamint 7.4 l-es AGCO Power erőforrásokkal rendelkezik: a kisebb hengerűrtartalmú verziót 140-200 LE teljesítménnyel, míg a nagyobbat 220-280 LE-vel építi be a gyártó a traktorokba.

Dyna hajtóművek – háromféle, egyszerűen kezelhető sebességváltó minden igényre

A szériában Dyna-4 (16/16), Dyna-6 (24/24) és Dyna-VT (fokozatmentes) váltók érhetők el. A hajtóműveket már több mint 15 éve építik egybe a SISU motorokkal, így a technika kiforrott és megbízható.

Sem a Dyna-4, sem a Dyna-6 váltók esetében nem szükséges lábbal kuplungolnunk: minden fokozat terhelés alatt kapcsolható kézzel egy T-alakú kar segítségével. Közúton a főcsoport váltást is kezeli a „foganytyú”, így szállításban és közlekedésben gyakorlatilag automata váltót kapunk. Szántóföldi üzemmódban a főcsoport váltás gombnyomásra történik, lábkuplung továbbra sem szükséges. Ez rendkívül kényelmes és hatékony kezelést tesz lehetővé anélkül, hogy bonyolult elektronikai megoldásokat használna a gyártó.

A Dyna-VT fokozatmentes hajtómű esetében a menetvezérlő kar fáradságmentes irány és -sebességváltást tesz lehetővé (a fokozatmentes váltó miatt fokozatváltásról nincs szó).

A traktorok hidraulika rendszere akár 190 l/perc szállítási mennyiségig és 5 segédhidraulika szelepig bővíthető. Az emelési kapacitás modelltől függően a hátsó háromponton 7.100 és 9.900 kg között mozog, tehát az adott kategória minden munkagépét gyorsan és hatékonyan képes mozgatni az aktuális traktortípus.

Panorama fülke -újdonságok a kabinban és a rugózásban

A Panorama fülkének független tesztek a alapján az egyik leghalkabb a zajszintje. Szabadon választhatunk többféle kartámla és felszereltségi szint közül, új kezelőszerveket találunk a B oszlopon, valamint a műszerfal is új színes – SIS kijelzővel van ellátva. A lényeg azonban: a prémium légrugós ülés, a tágas fülke és az ergonomikus kezelőszerv kiosztás olyan kényelmet és kezelést garantálnak, amivel egyszerűbb és kevésbé fárasztó a napi munka.

A traktor iránt érdeklődjön még ma központi számunkon (0630-613-0122) vagy helyi Massey Ferguson kereskedőjénél!

(X)

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook