Agrárportrék
Az Év Agrárembere 2024 – Fülep Zsolt, Az Év Élelmiszeriparosa
Több évtizede dolgozik a magyar sütőipar megújításán. Hisz abban, hogy a kenyér nemcsak élelmiszer, hanem érték, amely mindenkinek jár.
“Az elmúlt időszakban azok a fejlesztések, azok az irányok, amit 20-30 évvel ezelőtt megfogalmaztunk, egyre nagyobb léptéket vettek, egyre nagyobb teret nyertek a vállalkozásunk életében. Ezért nagyon fontosak ezek a napok, ezek az alkalmak, amikor valaki észreveszi azt, hogy egy picit másképpen dolgozunk, mást állítunk elő, mint a kollégáink. Maga a sütőipar sajnos Magyarországon elég nehéz helyzetben van, ezt minden élelmiszeripar, tehát mind a 22 ágazat el tudja mondani magáról, de természetesen azon dolgozunk és az a feladatunk és magamnak is az, hogy az élelmiszeriparban a sütőipar jövőjét ki tudjam jelölni és meg tudjam valósítani azt, ami a társadalom elvár a tőlünk. Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy mint alapélelmiszer mindenkihez el tudjunk jutni. Mindenkihez el tudjunk jutni abba a minőségbe, abba a mennyiségbe, amit ma a társadalom elvár tőlünk. Ennek különböző módjai, platformjai vannak. Azt fogalmaztuk meg az elmúlt öt évben, hogy minél nagyobb teret juttassunk annak, hogy azok az emberek, azok a fogyasztók, akik a társadalomnak bizonyos szegregált részein vannak hozzá tudjanak jutni ahhoz az élelmiszerhez, ami számukra a jövőképet is jelenti.”
“Számomra nagyon fontos ez a jelölés, hiszen a szakma indította el. Szerintem ennél nincsen kiemelkedőbb, amikor egy egész országban észreveszik a te teljesítményedet. Nagyon sok előzménye van, nagyon sok munka van benne abban, aki ma díjat nyert. Elhangzott, hogy nem csak a díjazottakról kell itt beszélni, hanem a jelöltekről. Minden jelöltet észrevett a szakma. Valakit kiválasztottak, az egy nagyon fontos esemény és egy nagyon fontos dolog, de én ezt az egészet úgy fogom fel, hogy a sütőiparnak lehetek én a képviselője, aki ma este itt megjelenhet és a sütőiparnak az elmúlt időszaki teljesítményét tudom én bemutatni és azt az értékelést kapom én ma meg, amit az elmúlt időszakban a magyar sütőipar arra le tudott tenni. Hiszen egyetlen egy célunk van, régen valamikor a kenyér az mindig az asztal közepén volt és azt szeretnénk elérni, hogy ez a kenyér nyerje vissza azt a tiszteletet, azt a becsületet, hogy az étkezés során visszakerüljön az asztalfőre és mindenki így tekintse rá.”
agrotrend.hu