Élelmiszergazdaság

Nobilis: Fontos az olasz-magyar agrárkapcsolatok erősítése

Létrehozva:

|

 

Olaszország számos területen játszik fontos szerepet a magyar élelmiszeriparban, mind az élelmiszerimport és -export, mind pedig a vendéglátás terén –  idézte a kormany.hu dr. Nobilis Márton az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár szavait az Olasz Agrár és Élelmiszeripari Technológiák konferenciáról.

Az államtitkár hozzátette, az olasz élelmiszerek, mint például tészta, paradicsomszósz, sajtok, olívaolaj és számos más termék széles körben elérhetők Magyarországon.

Fotó: Nobilis Márton Facebook-oldala

Kifejtette, az olasz és magyar élelmiszeripari vállalkozások között számos partnerség és együttműködés jött létre az évek során.

Dr. Nobilis Márton kiemelte, a  kapcsolatok hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez és a két ország közötti gazdasági együttműködés erősítéséhez. Olaszország és Magyarország együttműködése az agrár- és élelmiszeripari szektorban jelentős.

Fotó: Nobilis Márton Facebook-oldala

Ezek a partnerségek segíthetik az innovációt és a termékek minőségének fejlesztését.

Fotó: Nobilis Márton Facebook-oldala

Az államtitkár végül felhívta a figyelmet arra, hogy az élelmiszeripar és a kereskedelem mindkét nemzet gazdaságának kulcsfontosságú szektor. A két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése és erősítése kiemelkedő fontosságú.

agrotrend.hu/kormany.hu

Hirdetés

Fókuszban

Facebook