Élelmiszergazdaság

Piac

Maga mögött hagyta a nehéz éveket a Sága

A Sága Foods Zrt. három milliárd forintot fordít beruházásra. Tavaly 9,2 milliárd forintra emelkedett a vállalat forgalma.

Létrehozva:

|

Három milliárd forintot fordít a következő három évben beruházásra a sárvári székhelyű Sága Foods Zrt., így például megújítja két sárvári üzemegységének egyikét és korszerűsíti a sonkatermékek előállítását – közölte a feldolgozott baromfitermékeket előállító élelmiszeripari cég.

fotó:saga.hu

A közlemény idézi Keleti Zsoltot, a vállalat vezérigazgatóját, aki szerint a Sága az elmúlt évek átalakítási folyamatainak köszönhetően erősödni tudott, és új tulajdonosának támogatásával a folyamatos termékfejlesztések mellett újra jelentős technológiai beruházásokba kezdhet.

A sárvári cég tulajdonosát, az angol Bernard Matthews csoportot 2016 őszén vásárolta meg az élelmiszer- és vendéglátóiparban érdekelt angol Boparan Holdings.

A vezérigazgató kiemelte, a Sága a folyamat az első lépéseként megújította hitelkeret-szerződését, amelyhez finanszírozó partnereként a CIB Bankot választotta. A korábbinál jóval kedvezőbb feltételek a vezérigazgató szerint azt bizonyítják, hogy a Sága maga mögött hagyta a nehéz éveket, és bankok ismét a baromfipiac meghatározó és stabil lábakon álló szereplőjeként tekintenek rá. Az új hitelmegállapodással a Sága jelentősen csökkenteni tudta a finanszírozási költségeit, miközben a forgóeszközhitel mellett jelentős szabadfelhasználású hitelkeret is rendelkezésére áll – tette hozzá.

Tájékoztatásuk szerint a vállalat forgalma a 2016-os 8,8 milliárd forintról tavaly 9,2 milliárd forintra emelkedett. A 312 dolgozót foglalkoztató társaság adózás előtti profitja 69 millió forintot tett ki, amely 111 milliós növekedés az előző évi eredményhez képest.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook