Agrárpiac

Piac

Egyre biztonságosabb az agráriumban dolgozni

Folyamatosan nő a munkavállalók száma az agrárszektorban.

Létrehozva:

|

– Tovább javult a munkabiztonság az agráriumban, két év alatt közel 45 %-kal csökkent a halálos kimenetelű munkabalesetek száma a Pénzügyminisztérium (PM) Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága című kampányának köszönhetően – nyilatkozta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár.


Bodó Sándor: Továbbra is az ellenőrzések fókuszában marad a mezőgazdaság – illusztráció: MTI

Úgy vélte, a figyelemfelhívás és a tájékoztatás fontos szerepet játszik abban, hogy a kiemelten veszélyes ágazatnak számító mezőgazdaságban évről-évre mérséklődik a halálesetek száma.  

Az államtitkár hangsúlyozta: fontosn a munkavállalók

  • egészségének,
  • testi épségének,
  • munkavégző képességének

védelme. 

– A PM két évvel ezelőtt indította el az agrárszektorban az országos munkavédelmi kampányt a halálos munkabalesetek korábbi években tapasztalt magas számának csökkentése érdekében – ismertette.

  • 2016-ban az agrárágazatban még 18 végzetes kimenetelű munkabaleset történt,
  • 2017-re azonban 33 %-kal,
  • 2018-ra pedig további 17 %-kal 

csökkent a számuk.

A három munkanapon túl gyógyuló munkabalesetek száma is folyamatosan csökkent: 2016-ban 837, 2017-ben 654, 2018-ban 626 eset fordult elő.

Bodó Sándor kiemelte, a csökkenés úgy következett be, hogy az agrárszektorban folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma. Az emberi élet védelme közös felelősségünk, a biztonságos munkavégzést az ágazat minden szereplőjének szem előtt kell tartania – fogalmazott az államtitkár.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook