Agrárpiac

Piac

Bővült a Szingapúrba szállítható magyar termékek köre

A sikeres auditot követően immár nyúlhús, szarvasmarha és bivalyhús, illetve ezekből származó készítmények termékcsoportjaiban is szállíthatnak Szingapúrba magyar vállalkozások.

Létrehozva:

|

2017. július 24-28. közötti a szingapúri Agrár-, Élelmiszer és Állategészségügyi Hatóság három szakembere tartott egyhetes ellenőrzést hazánkban. A látogatás során egy nyúl- és egy szarvasmarha-vágóhidat, valamint egy feldolgozó létesítményt látogattak meg. A szemle az érintett vállalkozások vizsgálata mellett a magyar állategészségügyi hatóság felügyeleti rendszerének elemzésére is kiterjedt.

Az audit eredményéről készült jelentés szerint a szingapúri hatóság szakemberei saját előírásaik alapján is megfelelőnek találták a meglátogatott helyszíneken tapasztaltakat. A pozitív kimenetelű jelentésnek alapján így – a vonatkozó állategészségügyi bizonyítványok kialakítását követően – az érintett létesítményekből megindulhatnak a szállítmányok az ázsiai országba.

A magyar hatósági felügyeleti rendszer kiválóságát ismeri el az a tény is, hogy a fenti termékcsoportokban újabb érdeklődő vállalkozásoknak nem kell megvárniuk a szingapúri hatóság képviselőinek látogatását, már a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakembereinek auditját követően megkaphatják engedélyüket a kiszállításra.

A korábban engedélyezett baromfihús- és sertéshús-termékeket követően így tovább bővült a Szingapúrba szállítható magyar termékek köre, és egy újabb, egyre növekvő távol-keleti piacon jelenhetnek meg magyar nyúl- és szarvasmarhatermékek.

agrotrend.hu / FM

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook