Agrárpiac

Piac

Helyből Jobb! – folytatódik a helyitermék-népszerűsítő sorozat

A Helyi Termék Éve programsorozat nyomán immár új formában folytatódik idén ősszel a földművelésügyi tárca helyi élelmiszereket népszerűsítő országos rendezvénysorozata.

Létrehozva:

|

A Földművelésügyi Minisztérium céljai között továbbra is kiemelt jelentőségű a jó minőségű, biztonságos élelemmel történő élelmiszerellátás, a helyi termékek és élelmiszerpiacok megerősítése. Ezért a szaktárca a 2015-ben útjára indított Helyi Termék Éve Program folytatásaként Helyből Jobb! néven megújult tematikával tovább folytatja országjáró rendezvénysorozatát. A szakmai fórumok kiemelt célja a szakmai ismeretek bővítése, mélyítése, illetve a felmerülő kérdések megválaszolása. Az érdeklődők többek között a kistermelői élelmiszerek előállításának, jelölésének és forgalmazásának, termelői piacon való értékesítésének szabályai mellett a kapcsolódó adózási tudnivalókat, illetve a rövid ellátási láncokkal kapcsolatos támogatási lehetőségeket is megismerhetik.

Az országos programsorozat idén 2016. december 2-áig tart, többek között Kecskeméten, Szécsényben, Zalaegerszegen, Balatonfüreden, Debrecenben, Pécsett és Budapesten tartanak szakmai fórumokat. Jelentkezni a kamara honlapján keresztül, az adott helyszínekhez tartozó regisztrációs linkeken lehet. A szakmai rendezvényeket a Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közös szervezésben valósítja meg.

agrotrend.hu / nak.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook