Agrárpénzek

Piac

Méhanya-támogatás: péntek az utolsó nap!

Augusztus 3-ig lehet benyújtani a kifizetési kérelmeket.

Létrehozva:

|

A Magyar Államkincstár (Kincstár) felhívja a méhészgazdálkodók figyelmét, hogy az Európai Unióban található kaptárak állománypótlásának támogatására (méhanya-támogatás) 2018. augusztus 3-ig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket – olvasható a Kincstár oldalán.


 fotó: Pixabay

12/2017. (II. 23.) számú Kincstár Közlemény szerinti kifizetési kérelmet személyesen vagy postai úton a Magyar Államkincstárhoz az előírt mellékletek csatolásával együtt kell benyújtani.

A kifizetési kérelem benyújtási határideje jogvesztő!

A támogatási jogosultság alapja a 2017. évre vonatkozó őszi méhegészségügyi vizsgálat során megállapított és azt követően legkésőbb 2017. november 15-ig az illetékes állategészségügyi hatósághoz beérkezett bejelentések alapján a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem Kincstárhoz történő benyújtásának napján is a méhész-gazdálkodó tulajdonában lévő méhcsaládok száma.

A TIR nyilvántartásba 2017. november 15-ét követően bejelentett méhcsaládok után támogatás nem vehető igénybe.

A TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy határidőn túli teljesítéséért a kérelmező felelős, annak minden jogkövetkezményével együtt.

agrotrend.hu 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook