Agrárpénzek

Hírek

Keresztlátogatás Lengyelországban az i2connect projekt keretében

Létrehozva:

|

Az i2connect H2020-as projekt célja a szaktanácsadók készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése az interaktív innováció támogatása érdekében.

A projekt keretében 2023. augusztus 7. és 10. között Lengyelországban, a brwinówi Mezőgazdasági Szaktanácsadási Központ (CDR) szervezésében került sor keresztlátogatásra, melyen az olasz, bolgár, szlovén és lengyel résztvevők mellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) projektvezetője, négy szaktanácsadó, valamint az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) egyik kutatója képviselte hazánkat.

Forrás: AKI

A program során a fogadó fél bemutatta a lengyel agrár-innovációs brókerek munkáját, valamint a nők szerepét a mezőgazdaságban. Az innováció gyakorlati megvalósítására egy gyümölcstermesztéssel és kutatással foglalkozó vállalat volt a példa, akik nagy hangsúlyt fektetnek az innovatív növényvédelmi módszerekre, valamint a növényvédőszerek és növekedésszabályozók hatékonyságának értékelésére. Farmlátogatás keretében az almaültetvényüket is meg lehetett tekinteni.

A résztvevők kis csoportokban interaktív feladatokon is dolgoztak, például az innováció szerepének áttekintése a tanácsadók, gazdálkodók és vállalkozók szemszögéből, valamint új projektötletek kidolgozása az ún. innovációs spirál és a közös értékteremtés metodika alapján. Emellett olyan feladatok is szerepeltek a programban, amelyekkel a résztvevők tesztelhették a kommunikációs készségeiket.

A sokszínű program hozzájárult a szaktanácsadási és innovációs ismereteink bővítéséhez, valamint a szakmai kapcsolatok bővítéséhez.

agrotrend.hu/AKI

Hirdetés

Fókuszban

Facebook