Agrárpénzek

Piac

Az EU-s agrártámogatásokról a lettek is egyetértenek

A Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 utáni forrásfelhasználásának lehetőségeiről és a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztetett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lett kollégájával, Jänis Düklavsszal, Rigában.

Létrehozva:

|

Az EU-s agrártámogatás jövõbeni megmaradása érdekében a magyar agrártárca vezetõje közös fellépésben állapodott meg partnerével. Egyetértés volt a felek között abban, hogy 2020 után továbbra is kétpilléres rendszerre van szükség, amelyhez megfelelõ forrásokat szükséges biztosítani – tájékoztatott közleményében az agrártárca.

forrás: FM

Fazekas Sándor kiemelte, hogy a tagállami befizetések emelése nélkül a jelenleg érvényben lévõ támogatási rendszer a továbbiakban nem tartható.

A magyar miniszter a lett agrárszervezetek vezetõivel a földtörvényrõl, kárenyhítési rendszerrõl, klímaváltozásról és a termelõi piacok egészséges élelmiszerekre gyakorolt hatásáról is egyeztetett.

A találkozó végén mindkét fél egyetértett abban, hogy további szakértõi szintû egyeztetésekre van szükség a megbeszélés során felmerült témákkal összefüggésben.

agrotrend.hu / FM

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook