Technika

Újdonságok

A teljes automatizálás kulcsfontosságú összetevője a precíziós gazdálkodás jövőjének

Az American Robotics bemutatta autonóm drónját. A gazdálkodó letelepíti a mezőn, ezt követően kézi beavatkozást nem igényel a drónműveletek tervezéséhez.

Létrehozva:

|

2050-re a Föld népessége várhatóan 10 milliárdra nő. Ennek eredményeképpen a gazdálkodóknak 70%-kal kell növelniük az élelmiszertermelést. Ez a tény, a szántóterületek csökkentésével és a mezőgazdasági termelők világszerte csökkenő számával párosulva, új eszközöket fog igényelni az automatizálás és a mezőgazdaság hatékonyságának növelése érdekében.

fotó: PrecisionAg

Az American Robotics, a mezőgazdasági automitizálásra specialázálódott ipari drón fejlesztő, bemutatta zászlóvivő termékekét a ScoutTM-t.

Az önfeltöltő, önálló irányítási rendszerrel rendelkező drón önállóan képes napi felderítő küldetéseket végrehajtani

– írja az Agropages.com.

A hagyományos felderítési technikák, köztük az első generációs és a fogyasztói drónok, nem elegendőek ahhoz, hogy a növényi stressz időben felismerhető legyen, és ellensúlyozza az emiatt több milliárd dollár elvesztett hozamot. Ezek a módszerek gyakran időigényesek, bonyolultak és nem gazdaságosak.

A mezőgazdasági döntéshozatal javítása, az inputok optimalizálása és a hozamok maximalizálása érdekében az automatizálást megbízható ipari megoldásokban kell megvalósítani.

A Scout ezt az automatizációt kulcsrakész csomagolásban tartalmazza, egy autonóm drón vizuális és többprofilú kamerákkal és időjárásálló drónállomással, amely a házat, a töltést, az adatfeldolgozást, illetve átvitelt is kezeli. A gazdálkodó letelepíti a mezőn, ezt követően kézi beavatkozást nem igényel a drónműveletek tervezéséhez. Az egészségügyi jelentéseket és elemzéseket zökkenőmentesen küldi a termelőnek. A rendszert már számos országban telepítették az Egyesült Államokban ezen a nyáron.

"A Scout mögötti technológia a mezőgazdasági termelőkkel és az agrárszakemberekkel való együttműködéssel alakult ki, hogy felismerje az egyedülálló logisztikai és gazdasági kihívásokat. Ennek eredményeképpen a Scout az első praktikus, ipari drónrendszer, amely igazán foglalkozik ezen iparág igényeivel. A teljes automatizálás kulcsfontosságú összetevője a precíziós gazdálkodás jövőjének, lelkes izgatottsággal tölt el bennünket, hogy végre biztosíthatjuk ezt ügyfeleink számára "- mondja Reese Mozer, az American Robotics társalapítója és vezérigazgatója.

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook