Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Fenntarthatóság

Innováció

Újabb lépés az egyik legjobb adottságokkal rendelkező horgászvíz ügyében

Az AM és a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) célja, hogy a tó vízterületen legkésőbb a fő horgászidény kezdetére visszaállhasson a halgazdálkodási hasznosítás, átlátható legyen a horgászszervezeti működés, valamint a vízterületet be lehessen vonni a versenysportba és a horgászturisztikai fejlesztésekbe.

Újabb lépés történt Magyarország egyik legjobb adottságokkal rendelkező horgászvize, a Gyékényesi Kavicsbányató ügyében – írta az Infostart. A Mohosz a január 26-i közleményében tájékoztatta a horgászokat a tóra vonatkozó haszonbérleti szerződés érvénytelenségéről, valamint a Gyékényes és Környéke Horgász és Szabadidő Egyesület mint a halgazdálkodási vízterület halgazdálkodásra jogosultjának hatósági nyilvántartásból való törléséről.

A hatósági értesítéssel egyidejűleg felfüggesztették az állami horgászjegy kiadását, forgalmazását és vásárlását. A horgászszövetség már az értesítés napján felkérte a többségi medertulajdonos, a Dráva-Kavics és Beton Kft. képviselőit, hogy a halgazdálkodással, horgászattal kapcsolatos terveikről egyeztessenek az illetékes tagszövetséggel, mely szervezet a Somogy Megyei Kormányhivatal felkérése alapján a halőrzést is átvette.

Fotó: pixabay.com

Az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint az érintettek személyes egyeztetésén elhangzott, hogy a tárca és a horgászszövetség célja, hogy legkésőbb a fő horgászidény kezdetére a horgászok birtokba tudják venni a tavat. Ezt követően a tulajdonos jogi képviselője tájékoztatást adott arról, hogy élni kíván az előhaszonbérleti jogával, így – a horgászszövetség hasznosításra vonatkozó hivatalos ajánlata nem került elfogadásra – az AM pályázati eljárást indít a vízterület hasznosítására.

A tárca és a horgászszövetség felhívja a figyelmet arra, hogy a pályázati eljárás időigénye okán az elkövetkező hetekben nem lehet horgászni a tavon, viszont az állami horgászjegy kiváltását a térségben levő más horgászegyesületek és azok értékesítési pontjai folyamatosan biztosítják, így az érintettek legalább más vizeken tudnak horgászni.

agrotrend.hu / Infostart

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés