Fenntarthatóság

Innováció

Nézhetjük a madarak szemszögéből a kaszói erdőt

A fák koronái között futó lombkorona tanösvényt adtak át a Somogy megyei Kaszón a Madarak és Fák Napja alkalmából. A mintegy 50 millió forintból megvalósuló beruházás keretében 9,5 méter magasan és 124 méter hosszan készült el a tanösvény.

Létrehozva:

|

fotó:erdeiprogramok.hu

A szaktárca tájékoztatása szerint a beruházás a Kaszó Zrt. elmúlt években megkezdett közjóléti turisztikai fejlesztéseinek részeként valósult meg. Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közigazgatási államtitkára az ünnepségen elmondta: a tárcának továbbra is kiemelt célja az állami erdőgazdasági társaságok közjóléti és turisztikai aktivitásának növelése.

fotó:erdeiprogramok.hu

A közjóléti funkció hangsúlyos szerepét igazolják az állami erdészeti társaságoknál sorra megvalósuló létesítmények, beruházások: az országszerte fellelhető kilátók, turistautak, pihenőhelyek, vadasparkok és tanösvények, melyek mind-mind remek lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra, a természetjárásra, az erdő megismerésére – közölte az államtitkár.

Gulyás Andrea kiemelte: a lombsétány nem csupán a gyerekeket, hanem a felnőtteket is megcélozva, hatalmas turisztikai vonzerőt jelent, kiváló célpontja lehet a térségbe érkező kirándulócsoportoknak, természetjáróknak.

fotó:erdeiprogramok.hu

A pilléreken nyugvó hídszerkezetekből, függőhidakból és „láthatatlan” vadlesből álló tanösvény a madarak szemszögéből igyekszik bemutatni a kaszói erdőtömb legjellemzőbb erdőtípusát annak növény és állatvilágát.

agrotrend.hu 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook