Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Fenntarthatóság

Innováció

Irodalommal a nélkülöző állatokért – Olvass és támogass!

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány és Bucsi Mariann kortárs novellista, regényírónő összefogásával most egy egyedülálló kezdeményezés keretein belül támogathatjuk a hazai állatvédő szervezeteket és állatmenhelyeket, miközben mi is kapunk valamit.

Az állattartás felelősséggel jár. Ennek ellenére ma Magyarországon megközelítőleg 2 millió gazdátlan kutya és cica él az utcákon vagy a menhelyeken. S bár az állatotthonok mindent megtesznek, hogy védenceik a lehető legjobb ellátásban részesüljenek, a leggondosabb orvosi felügyelet, az egészséges táplálás és a lelkiismeretes odafigyelés sem pótolhatja a végső célkitűzést, hogy minden bentlakónak saját gazdája legyen.

De addig is, amíg szerető otthonra és társra nem találnak, a menhelyek dolgozói és a munkájukat segítő önkéntesek nagyon sokat tesznek azért, hogy a hozzájuk kerülő gazdátlan állatok, testileg és lelkileg is egészségesen vészeljék át a számukra nagyon nehéz időszakot.

ők nap, mint nap azon dolgoznak, hogy az otthon lakói boldog, kiegyensúlyozott, jól szocializált – így gazdára esélyes – állatokká váljanak. Ezért indítja útjára a kampányát Bucsi Mariann írónő vállvetve az Állatvédőrséggel. Nem titkolt céljuk, hogy a megemelkedett energiaárak és rezsiköltségek következtében egyre nehezebb helyzetbe kerülő állatmenhelyek és -otthonok a jövőben is képesek legyenek működni, a rászorulókat megmenteni, valamint megfelelő színvonalú ellátást biztosíthassanak a befogadott jószágok számára.

Bucsi Mariann, a nagysikerű Ébredés és Érintés könyv írója feladatának tekinti, hogy novelláiban, írásaiban ráirányítsa a figyelmet olyan komoly társadalmi kérdésekre, mint például a családon belüli erőszak vagy a gyermekbántalmazás. Emellett a görög szigeten élő szerző köztudottan nagy állatbarát, aki négylábú kedvencével sétálva fogalmazta meg magában: most egy másik fontos témát szeretne fókuszba emelni, ez pedig az állatok védelmezése.

Az Állatvédőrséggel közösen három hónapos programot indítanak, melynek célja, hogy az irodalmat, az olvasást szerető közönség bevonásával menhelyek számára gyűjtsenek adományt, ezzel segítve az egyébként nehéz helyzetben lévő hazai szervezeteket.

Mariann írt egy hosszabb, gyönyörű novellát, amely kizárólag azok számára lesz elérhető, akik támogatják ezt a kezdeményezést. A programhoz olyan megbízható, átlátható közösséget keresett partnerének, aminek a segítségével a felajánlott támogatás végül a legjobb helyre kerül. Az Országos Állatvédőrség Alapítvány több mint 11 éve dolgozik az állatok védelmében.

A dinamikusan fejlődő szervezet egy civil kezdeményezésből nőtte ki magát országos méretűvé, és több tucat hazai menhellyel, valamint csoportosulással áll munkakapcsolatban, hogy közösen harcoljanak az állatok jogaiért, érdekeiért a törvényalkotás és a jogalkalmazás szintjén is.

 

Kik kapják meg a befolyt összeget?

Az Állatvédőrség FB oldalán (https://www.facebook.com/allatvedorseg) megtalálható az a 11 civil szervezet, akikre voksolni lehet. Közülük a legtöbb szavazattal rendelkező kapja meg a támogatás.

Hogyan lehet csatlakozni a kezdeményezéshez?

  1. Minimum 1000 Ft összeget jutass el az  Állatvédőrség számlaszámára "NOVELLA" közleménnyel (10100826–07126100–02003004) 
  2.  Az erről szóló képernyőfotót küldd el a bucsi.mariann.iro@gmail.com címre – ahonnan 24 órán belül megkapod a novellát.

 

Csatlakozz hozzánk és tegyünk együtt azért, hogy a világ egyre szebb hely legyen!

További információ:
Bucsi Mariann, bucsi.mariann.iro@gmail.com
Farkas-Kertész Judit 06 20 3927711

agrotrend.hu / Országos Állatvédőrség Alapítvány

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés