Fenntarthatóság

Innováció

Erdőket is növel a törvénymódosítás

Markánsabban elkülönülnek a magán és állami tulajdonok. A törvénymódosítás növeli az erdőterületet. Egyszerűbb dolga lesz az erdőfenntartónak a hivatalos ügyekkel is.

Létrehozva:

|

Az erdőtörvény módosításával a fenntartható gazdálkodás mellett növekedhet az erdőterület Magyarországon, miközben javulhatnak a természeti, környezeti állapotok is – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden az M1 aktuális csatornán. Kifejtette: a módosítással a magán és az állami tulajdonú erdők még markánsabban elkülönülnek. Az állami erdők döntően jóléti funkciót töltenek be, nemzeti kincset jelentenek, a magán erdők pedig gazdálkodási kategóriába tartoznak – ismertette.

A miniszter beszámolt arról is, hogy egyszerűbbek lesznek az engedélyezési eljárások, csökkennek, illetve jó néhány esetben megszűnnek a hatósági eljárási díjak.

A fenntartható erdőgazdálkodás lehetővé teszi, hogy Magyarországon az erdőterület növekedjen – hangsúlyozta, és megjegyezte, az elmúlt száz évben megduplázódott, kétmillió hektárra nőtt a magyarországi erdők területe, ezt a folyamatot kívánják a jövőben erősíteni.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook