Fenntarthatóság

Innováció

Környezetvédelmi cselekvési tervről is tárgyaltak az uniós országok tárcavezetői

Az uniós országok környezetvédelemért felelős tárcavezetői Luxemburgban tanácskoztak a körforgásos gazdaságra vonatkozó uniós cselekvési tervről, valamint a vadon élő állat- és növényfajok illegális kereskedelmének visszaszorításáráról.

Létrehozva:

|

A magyar delegációt vezető V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár elmondta, hogy a környezettudatos és erőforrás-hatékony gazdálkodás hozzájárulhat egy hosszútávon fenntartható, alacsony széndioxid-kibocsátású, és egyúttal versenyképes gazdaság növekedéséhez.

Az intézkedéseknek és céloknak megfelelő értékelésen és hatásvizsgálaton kell nyugodniuk, amelyek az egyes országok jelenlegi gazdasági helyzetét és lehetőségeit veszi alapul. Fontos, hogy a kitűzött célok minden tagállam számára megvalósíthatóak legyenek, és a szükséges időkeret is rendelkezésre álljon.

A miniszterek egyetértettek abban, hogy a vadon élő állatok és növények jogellenes kereskedelme terén fennálló globális problémát hatékonyabban kell kezelni. A magyar delegációvezető üdvözölte a témában kidolgozott uniós cselekvési tervet.

Magyarország 1985 óta részes fele az illegális kereskedelem elleni nemzetközi egyezménynek (CITES), melynek előírásait következetesen végrehajtja, és az elmúlt években jelentős eredményeket ért el a jogellenes eredetű szállítmányok felderítésében, jelenleg is tárgyalásokat folytatunk egy a magyar határon lefoglalt jákópapagáj szállítmány Kelet-Afrikába történő visszatelepítéséről.

agrotrend.hu / FM

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook