Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Fenntarthatóság

Innováció

Az élelmiszerellátás zökkenőmentes marad

A kormány a magyar családokat és a biztonságos élelmiszer-ellátást is védi az üzemanyag-intézkedésekkel – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter.

Mint azt a tárcavezető pénteki közleményében felidézi, a mezőgazdasági erőgépek – mérettől függetlenül – továbbra is a 480 forintos áron tankolhatnak a kutakon. Szavai szerint ez különösen fontos a gazdatársadalomnak, miközben segíti mezőgazdasági termelőket a tavaszi munkák elvégzésében, amely a zavartalan élelmiszer-ellátás feltétele.

fotó: pixabay.com

A miniszter szerint így megfelelő időben biztosítva lehet az ország élelmiszer-ellátása és elegendő, kiváló minőségű élelmiszerek kerülhetnek a magyar családok asztalára.

Emlékezetes: a kormányrendelet szerint a 7,5 tonna feletti gépjárművek és a 3,5 tonna feletti külföldi gépjárművek csak a nagynyomású kutakon tankolhatnak a piaci áron.

A most életbe lépett literenkénti 20 forintos adócsökkentés a február végén életbe lépett ötforintos jövedéki adócsökkentésre rakódik.

– Az emberek érdekében kitartunk a benzinárstop mellett, jóllehet, Európában több mint 200 forinttal drágább a benzin és a gázolaj, mint Magyarországon – fogalmazott az agrártárca vezetője a minisztérium közleménye szerint, hozzátéve, hogy a koronavírus-járvány már megmutatta: a magyar emberek, a magyar családok számára az egyik legfontosabb kérdés a biztonságos élelmiszer-ellátás.

agrotrend.hu / Magyar Nemzet

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés