Fenntarthatóság

Innováció

Árengedményt kapnak a környezettudatos termelők

Már egy gyűjtőzsáknyi üres flakon és zsák leadása is több ezer forint megtakarítást jelenthet a Malagrownál.

Létrehozva:

|

Idén ötödik alkalommal, január 14-17. között rendezték meg a már hagyományokkal rendelkező Malagrow Növénytermesztési Konferencia sorozatot, Hozamnövekedés a gazdaságosság jegyében címmel – olvasható a Malagrow Kft. közleményében.


Szántó Lajos (középen), a Valagro Év Legjobb Termelője díj nyertese – fotó: Malagrow

Az újdonságok iránt érdeklődő termelők országszerte nyolc helyszínen ismerkedhettek meg a legfontosabb

  • trendekkel,
  • fejlesztésekkel,
  • támogatási és szabályozási kérdésekkel,
  • illetve gyakorlati ismeretekkel is gazdagodhattak.

A rendezvény vezérvonala a hozamnövekedés volt, ennek jegyében kiemelt szerepet kapott a Malagrow Kft. új szántóföldi hozam stimulátora, a YieldON.

A szántóföldi kultúrák termőképességének fokozására kifejlesztett készítmény segítségével átlagosan 7,27 % hozamnövekedés érhető el,

kedvező hektárköltség mellett. A termék hatékonyságát és megbízhatóságát bizonyítják az eddigi hazai eredmények is, melyek összesen 70 kísérletre épülnek.

Az előadások mellett a vállalat hivatalosan is bejelentette romániai és szlovákiai terjeszkedését a Valagro minőségi termékeinek kizárólagos forgalmazójaként.

Emellett sor került a Valagro Év Legjobb Termelője 2018 díj átadására is, melyet Szántó Lajos érdemelt ki különösen tudatos és szakszerű termékhasználó termelőként.

 A szervezők emellett ismertették a Malagrow Környezetvédelmi Programot (MKP), amelynek keretében

nemcsak a Valagro termékek üres csomagolásának újrahasznosításáról gondoskodik a vállalat, de jelentős árengedménnyel is jutalmazza a környezettudatos termelőket.

Már egy gyűjtőzsáknyi üres flakon és zsák leadása is több ezer forint megtakarítást jelenthet a következő biostimulátor, mikroelem vagy épp műtrágya készítmény vásárlásnál.

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook