Fenntarthatóság

Innováció

A FAO-tagállamok elkötelezték magukat a fenntarthatósági célok mellett

Európa és Közép-Ázsia elkötelezte magát a tavaly elfogadott 17 nemzetközi fenntartható fejlődési cél mellett, így az éhezés, szegénység, klímaváltozás, vízhasználat, fenntarthatóság és a tengeri ökoszisztéma területén az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) partnerük lesz ebben – közölte a FAO az MTI-vel.

Létrehozva:

|

A FAO szerdán kezdõdött háromnapos európai regionális konferenciája pénteken a régió tagállamainak azzal a kérésével zárult, hogy a FAO segítse õket a növekvõ lakosságszám és bõvülõ kereskedelem ellenére termelési módszereik fenntarthatóbb irányba terelésében.

A közlemény hangsúlyozza: a klímaváltozás, mint a mezõgazdaságra leselkedõ komoly veszély, minden régióbeli országot érint. A FAO ezért a klímabarát mezõgazdaság módszertanát alkalmazza, ahol egyszerre hangsúlyos elem a termelékenység, a változáshoz való alkalmazkodás és az üvegházhatású gázok csökkentése.

A regionális konferencia témái között volt a családi gazdálkodók és a mezõgazdasági-élelmiszeripari kereskedelem támogatása, az illegális halászat elleni küzdelem, a vidéken élõ fiatalok és nõk helyzetének javítása.

A FAO regionális konferenciáját kétévente rendezik meg, az idén 42 ország és az Európai Unió küldtek delegáltakat a törökországi konferenciára. További 23 szervezet, kormányközi szervezetek, civil szféra, tudományos intézmények és a privát szektor, megfigyelõként vett részt a programban.

agrotrend.hu/MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook