Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Innováció

Újdonságok

Csomagolási technológiáját fejlesztett a CornMill Hungary Kft. Kunmadarason

Fejlesztette csomagolási technológiáját  a kukoricafeldolgozással, mezőgazdasági termékek, termények nagykereskedelmével foglalkozó CornMill Hungary Kft. kunmadarasi telephelyén- közölte a projekt kommunikációját végző Operatív Program Kft. pénteken közleményben az MTI-vel.

A cég a csaknem 179 millió forintos beruházáshoz több mint 125 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) pályázatán – közölték.

A nagyigmándi székhelyű kft. kunmadarasi telephelyén zajlanak egyebek között a csomagolási, raktározási, kiszállítási folyamatok – ismertették.

A több mint harminc éves vállalkozáshoz az elmúlt időszakban egyre több olyan megkeresés érkezett, ami külső cég által behozott csomagolandó áruk csomagolását, zsákolását igényelte. A csomagolás bármilyen szemes, darabos termékre vonatkozhat – nem csak mezőgazdasági terményre -, amelyet zsákos csomagolásban lehet szállítani, értékesíteni, ilyen például a fapellet, a műtrágya, vagy a műanyag-granulátum is – sorolták.

Forrás:https://pxhere.com/

A projekt keretében egyebek között két homlokrakodó, egy zsáktöltő gépet vásároltak, továbbá 10 kilowatt teljesítményű napelemes rendszert szereztek be és helyeztek üzembe. A fejlesztés eredményeként rövidebb határidőkkel és nagyobb kapacitással tudják végezni a bércsomagolási tevékenységüket – közölték.

A cég honlapján szereplő adatok szerint a vállalat kukorica ipari feldolgozásával, malomipari termékek élelmiszer- és takarmányipari célú gyártásával, valamint termények felvásárlásával, kereskedelmével foglalkozik. A vállalkozás évente 60 ezer tonna kukorica minőségi feldolgozására képes.

A nyilvános cégadatok szerint a CornMill Hungary Kft. adózott eredménye a 2022. október 1-jétől 2023. szeptember 30-ig terjedő időszakban több mint 35 millió forint veszteség volt, egy évvel korábban ugyanezen időszakban több mint 1,6 milliárd forint nyereség. Az értékesítés nettó árbevétele 2022. október 1-jétől 2023. szeptember 30-ig több mint 33,7 milliárd forint volt, egy évvel korábban meghaladta a 45,8 milliárd forintot.

agrotrend.hu/http://www.mti.hu/

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés