Előrejelzések

Jövő héten hidegfront érkezik

Létrehozva:

|

Hét elején még marad a melegebb idő, de szerda estére megérkezhet nyugatról a hidegfront, ami 5-6 fokkal hidegebb levegőt eredményez, és csapadékra is onnantól számíthatunk.

Forrás: OMSZ

Szeptember 11. (hétfő)
Felhőtlen vagy derült időre van kilátás csapadék nélkül. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Alpokalján időnként megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Szeptember 12. (kedd)
Napos, száraz időre számíthatunk, fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel. Többnyire mérsékelt lesz a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

Szeptember 13. (szerda)
Még döntően napos idő várható fátyolfelhőkkel, de gomolyfelhők is képződnek. Általában nem lesz csapadék, de főleg hazánk északnyugati harmadán előfordulhat zápor, zivatar a nap második felében. A déli, délnyugati, majd a Dunántúlon a nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, főként zivatarban megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 10, 18, a csúcsérték 27, 34 fok között valószínű. Nyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Szeptember 14. (csütörtök)
Egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul nyugatról kelet felé, emellett többórás napsütésre számíthatunk. Több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 10, 18, délután 22, 29 fokot mérhetnek, délkeleten lesz a melegebb.

Szeptember 15. (péntek)
Hazánk nyugati harmadán napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, másutt erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Főleg a középső és a keleti országrészben helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megerősödik az északnyugati, északi szél. A hajnali 7, 15 fokról 21 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szeptember 16. (szombat)
Napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol kialakulhat zápor, zivatar. Helyenként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet jobbára 7, 15, a maximum 23, 28 fok között várható.

agrotrend.hu / OMSZ

Hirdetés

Fókuszban

Facebook