Előrejelzések

Időjárás

Extrém melegedés egy héten belül

Akár 20 fokot ie emelkedhet a hőmérséklet jövő hét végére. Jelentős csapadékék nem várható, jövő szombaton akár a plusz 12 fokot is mutathat a hőmérő.

Létrehozva:

|

Hétfőn többnyire borult lesz az ég, hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Gyenge marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, -7 fok között valószínű.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és észak, északnyugat felől egyre többfelé várható havazás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Dél-Alföldön élénkül meg a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -6 fok között valószínű.

Szerdán is többnyire erősen felhős lesz az ég, legfeljebb helyenként – nagyobb eséllyel északkeleten – szakadozhat fel a felhőzet. Éjszaka még több helyen valószínű havazás, majd napközben megszűnik a csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában +1, -5 fok között alakul.

Csütörtökön az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak helyenként – nagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon – szakadozik fel a felhőzet. Néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. A délkeleti, déli szél az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3, -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -6 fok között alakul.

Pénteken északkeleten többnyire erősen, másutt változóan felhős lesz az ég, főként északkeleten alakulhat ki vegyes halmazállapotú csapadék. A déli, délkeleti szél megélénkül, a Dunántúl északi részén meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2, -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2, 8, északkeleten -1, +1 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook