Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Előrejelzések

Időjárás

Az emelkedő hőmérséklet mellett a jövő héten is maradnak a mínuszok

A nappali maximumok már 8 és 17 fok között alakulnak, de a hajnali órákban még akár -6 fokos fagyok is lehetnek. A felhőzet szórványos lehet, eső, zápor esetleg hózápor országszerte előfordulhat.

Fotó: OMSZ

Március 14. (Hétfő)

Derült, napos, száraz időben lesz részünk, majd késő délutántól nyugat felől fátyolfelhők érkezhetnek. A déli, délkeleti szelet a Kisalföldön időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet csúcsértéke 9 és 14 fok között várható.

Március 15. (Kedd)

A fátyolfelhők mellett még általában több órára kisüthet a nap, majd délutántól vastagodhat a felhőzet. Estig még nem valószínű csapadék, éjjel szórványosan már számítani lehet esőre, záporra. Hajnalban helyenként párássá válhat a levegő. A déli szél időnként megélénkül. A hajnali órákra általában -6 és +1 fok közé hűl le a levegő, a fagyzugokban azonban továbbra is hidegebb lesz. A csúcsértékek 11 és 17 fok között alakulnak.

Március 16. (Szerda)

Eleinte jobbára erősen felhős időre számíthatunk, majd napközben csökken a felhőzet, estére hazánk döntő részén ki is derülhet az ég. A nap első felében szórványosan előfordulhat eső, zápor, hajnalban az északkeleti határnál vegyes halmazállapotú csapadék sem kizárt. A nap második felében csökken a csapadékhajlam, estére meg is szűnhet. Az északi, északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérhetik. A leghidegebb órákban -2, +5, kora délután 6 és 15 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb.

Március 17. (Csütörtök)

Általában többórás napsütés várható, majd egyre nagyobb területen képződnek gomolyfelhők. Számottevő csapadék nem lesz, de néhol előfordulhat zápor, a délutáni, esti óráktól már akár hózápor is. Több helyütt megerősödhet a keleti, északkeleti szél. Hajnalban -5, +1, kora délután 7, 14 fok valószínű, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Március 18. (Péntek)

Változóan felhős időre számíthatunk, az ország északkeleti felén a több napsütéssel. Számottevő csapadék nem várható, de néhol előfordulhat hózápor, zápor. A keleti, északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban általában -6, -1 fok valószínű, a fagyzugokban azonban hidegebb is lehet. Kora délután 3, 9 fokot mérhetünk.

Március 19. (Szombat)

Változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem várható, de néhol előfordulhat hózápor, zápor. A keleti, északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban általában -8, -3 fok valószínű, a fagyzugokban azonban hidegebb is lehet. Kora délutánra csupán 2, 7 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés